Conferințele AntrepreMAME – Ediția I. Evele învață din greșeli
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferintele-antrepremame-editia-i-evele-invata-din-greseli/

AntrepreMAME – o comunitate de business şi Art&craft, dedicată segmentului feminin, pentru a încuraja şi sprijini iniţiativele antreprenoriale, vă învită la Conferinţele AntrepreMAME – ediţia I. „Evele” învaţă din greşeli, un eveniment dedicat femeilor antreprenor, care fac sau doresc să facă primii paşi în antreprenoriatul românesc. Evenimentul va avea loc la Opera Comică pentru Copii, Bucureşti, pe 14 decembrie 2022.

Un articol de Petre Ivan|22 noiembrie 2022

AntrepreMAME este o comunitate de inițiată de Mădălina Roman și oferă femeilor cu afaceri mici sau celor care cochetează cu ideea de a deveni antreprenoare – sprijin, informație și inspirație, pentru a se putea dezvolta și pentru a intra în contact cu alte femei din domenii variate de activitate, care pot deveni mentori, prieteni și pot oferi toate formele de sprijin pentru un proiect antreprenorial la început de drum.

În cadrul Conferințelor AntrepreMAME de anul acesta, vor fi dezbătute multiple subiecte de interes pentru mamele-antreprenor, care au identificat, în carul comunității, un top al principalelor dificulăți cu care se confruntă în dezvoltarea propriului proiect antreprenorial:
• Teama de eșec și decizii proaste,
• Dificultăți în gestionarea timpului și împărțirea între rolul de antreprenor și cel de mamă/soție/femeie,
• Lipsa unei strategii coerente de promovare online,
• Lipsa brand-ului personal, a poveștii din spatele produsului,
• Frica de a acționa și investi în business, într-un mediu social și legislativ instabil.

Despre toate acestea, vor dezbate:

Specialiști în Comunicare, Marketing & Business Development:
• Irina Mihăilescu – Senior Brand Manager – Vodafone Romania | Communication Expert | Creative Thinker | Digital Marketer
• Roxana Domnica – Networker & Community builder / Online & offline / More Networking
• Melania Țecu – Owner Arcad Expert Consulting
• Crina Diculescu – Owner DBC & Fondator Dinamyc Business Connections
• Liliana Uleia – Specialist Comunicare, autor de carte pentru copii și owner Agentia de comunicare PR&Arts Communications
• Mădălina Roman – Specialist Comunicare&PR, blogger&autor de carte, fondator al comunității AntrepreMAME

Invitat SPECIAL:
• Claudia Benea, singura femeie somelier de apă și Ambasadorul apelor Minerale din România, care va vorbi despre cum putem crește calitatea vieții și sănătatea întregii familii, prin consumul conștient și responsabil de apă naturală, din sursele curate ale izvoarelor Românești.

AntrepreMAME care au reușit să crească și să stabilizeze proiecte antreprenoriale cu impact asupra comunității:
• Adela Hanafi, Președinte al Asociației Conil și Director al Școlii Conil
• Mari Fecioru Ivan, manager Terra Salin
• Ana Roșca, manager Urban Mom Studio & Traduce.ro
• Anisa Săndulache, realizator TV & manager SPREZZA woman by Anisa Săndulache

„Vom vorbi despre noi, „Evele”, cele care împletim cu armonie atât de multe roluri, într-o singură zi: mame, soții, prietene, antreprenoare, fiice și lista poate continua.”

Greșelile sunt! Antreprenoriatul nu este un ceas elvețian, dar important este ca aceste greșeli, decizii eronate, blocaje, frici etc. să fie transformate în trepte pe care să urcăm. Încet și sigur.

AntrepreMAME este un proiect al mamelor-antreprenor care au pus bazele unor afaceri absolut minunate, cu impact nu doar asupra vieții lor de familie, ci și asupra comunității. Pașii mici schimbă lumea.

Evenimentul va avea loc la Opera Comică pentru Copii, partenerul și susținătorul AntrepreMAME, pe 14 decembrie, de la ora 9.30!

Momentul inedit al evenimenului: lansarea colecției vestimentare Lofty by Flory
Cucu – membru în cadrul comunității AntrepreMAME.

Detalii despre înscriere/rezervare loc pe [email protected] și pe antrepremame.ro.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.