Constantin Balaceanu-Stolnici, internat la Fundeni
https://www.ziarulmetropolis.ro/constantin-balaceanu-stolnici-internat-la-fundeni/

Constantin Bălăceanu-Stolnici este internat la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, pentru probleme urologice, de la începutul lunii ianuarie.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2014

Academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici este internat la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, pentru probleme urologice, de la începutul lunii ianuarie.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici este internat la Institutul Fundeni pentru o reevaluare după o operaţie, pe un fond de hipertensiune arterială, starea acestuia fiind bună, după cum precizează managerul unităţii sanitare, Carmen Orban.

Potrivit managerului Institutului Clinic Fundeni din Capitală, Constantin Bălăceanu-Stolnici urmează să fie externat în curând.

„Pacientul a fost reinternat pentru o reevaluare după o operaţie mai veche, pe un fond de hipertensiune arterială, starea acestuia este bună, urmând să părăsească spitalul în curând”, a declarat Carmen Orban.

Constantin Bălăceanu Stolnici a fost internat duminică dimineaţă la Institutul Fundeni, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, a fost operat în Clinica de urologie a unităţii sanitare.

Constantin Balaceanu-Stolnici

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a împlinit în vară 90 de ani

Este preşedintele Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), membru al Adunării Naţionale şi al Consiliului Naţional al Bisericii Ortodoxe Române şi preşedinte al Societăţii Ateneul Român.

Acesta s-a retras din activitatea sa de la Academia Română în decembrie 2007, după ce CNSAS stabilise, în luna august a aceluiaşi an, că acesta a făcut poliţie politică, notează Mediafax.

Constantin Bălăceanu-Stolnici, născut pe 6 iulie 1923, la Bucureşti, este un om de ştiinţă român, medic neurolog şi profesor de neuropsihologie şi anatomie a sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române din 1992.

Foto cu Constantin Balaceanu-Stolnici – wikipedia

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.