Constantin Chiriac, Premiul de Excelenţă pentru Contribuţie la imaginea României în lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/constantin-chiriac-premiul-de-excelenta-pentru-contributie-la-imaginea-romaniei-in-lume/

Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional Radu Stanca, preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a primit Premiul de Excelenţă pentru Contribuţie la imaginea României în lume la Gala Biz 15 ani.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2014

Revista Biz, prima revistă de afaceri din România şi una dintre cele mai importante publicaţii de gen, a împlinit 15 ani de existenţă. Cu această ocazie echipa redactională a organizat o gală exclusivă în care a decernat premii de excelenţă celor mai cunoscuţi profesionişti ai lumii de business din România.

Printre laureati s-au numărat pesonalităţi care au demonstrat că în ultimii 15 ani au stiut să facă perfomanţă, iar pentru fiecare premiu acordat în cadrul galei, manageri şi antreprenori de top au lăudat meritele deosebite ale celor premiaţi.

Laudatio pentru Constantin Chiriac a fost rostit de Camelia Şucu:

Absolvent de actorie, a jucat în peste 20 de filme (inclusiv în clasicul „Moromeții”) și în peste 50 de spectacole de teatru. Conduce de aproape 15 ani Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

În 1994 a avut ideea îndrăzneață de a aduce pe scena românească actori străini în cadrul unui nou tip de eveniment cultural: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Datorită unei puteri de muncă remarcate de toți colaboratorii, dar și unei voințe de fier, a transformat Festivalul de Teatru de la Sibiu într-un brand internațional, care adună anual mii de artiști din toate colțurile lumii.

Festivalul creat de Constantin Chiriac a fost unul dintre cele mai puternice argumente în favoarea desemnării Sibiului drept Capitală Culturală Europeană în 2007.

Foto: Constantin Chiriac – Revista Biz

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.

14
/06
/23

Festivalul Internațional de orgă Cantus Ecclesiae, ajuns la cea de-a treia sa ediție, se va desfășura în perioada 3-25 iunie 2023 la cele mai importante orgi din București: Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, Ateneul Român, Sala Radio, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Biserica Franceză și Biserica Anglicană.

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

14
/06
/23

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, de la ora 15.00, iar de la ora 18.00, dezbaterea dedicată noii traduceri a romanului Ulise de James Joyce, realizată de Rareș Moldovan și apărută la Editura Polirom, în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru).

13
/06
/23

Rodica Mandache şi tânărul actor Eduard Păuna ajung cu spectacolul „Aplauze pentru poet...” pe scena Sălii Thalia, miercuri, 28 iunie, de la ora 19:00, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Cei doi artiști vor recita din şi despre Eminescu, în ambianța muzicală inedită creată de Cătălin Răducanu la pian și țambal de concert.

13
/06
/23

Anul acesta Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD va găzdui patru spectacole internaționale de excepție. Festivalul va avea loc în perioada 19-25 iunie 2023, pe Calea Griviței din București, și va aduce în prim-plan evenimente semnate de renumiți artiști din întreaga lume.