Cosmin Bumbuț, ”Fotograful Anului”, la Sony World Photography Awards 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cosmin-bumbut-fotograful-anului-la-sony-world-photography-awards-2015/

Românul Cosmin Bumbuţ a câştigat premiul ”Fotograful Anului” – secţiunea ”Arhitectură” în cadrul Sony World Photography Awards 2015, cea mai mare competiţie de fotografie din lume.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2015

Cosmin Bumbuț, ”Fotograful Anului”, la Sony World Photography Awards 2015 / John Moore a primit premiul L’Iris d’Or – Fotograful profesionist al anului, în cadrul aceluiași concurs Fotografiile câștigătoare vor fi expuse la Somerset House, Londra în intervalul 24 aprilie – 10 mai

Cosmin Bumbuț, fotograf profesionist din București, a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de participanți pentru a participa la categoria ”Professional”, secțiunea Arhitectură, cu seria sa numită “Camera intimă”.

 Cosmin Bumbut / Camera Intima

Cosmin Bumbut / Camera Intima

Lucrarea artistului român prezintă o serie de imagini copleşitoare realizate în celulele a 35 de închisori din România.

Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul Camera intimă au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimidate – Cosmin Bumbuț.

În cadrul aceluiași concurs, fotograful american John Moore a câștigat marele premiu L’Iris d’Or – Fotograful profesionist al anului, pentru lucrarea “Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital”.

Moore este corespondent special pentru Getty Images și a lucrat în peste 70 de țări, primind în tecut ”Medalia de Aur Robert Capa”, dar și titlul de ”Fotograful Anului” din partea Pictures of the Year International și a National Press Photographers Association.

Foto: Cosmin Bumbuț, John Moore – Sony World Photography Awards 2015

14
/02
/22

În 2022, Art Safari, ajuns la ediția a 9-a, se reinventează pentru tine și îți oferă o nouă experiență de vizitare: două sezoane expoziționale. Anul acesta, mai mult decât oricând, Art Safari te invită să te îndrăgostești de artă și dedică evenimentul din acest an, iubirii.

03
/01
/22

Arta Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi vă invită să vizitaţi, până pe 20 februarie 2022, expoziţia temporară semnată de Silvia Trăistaru, intitulată „Istoria unei zile/ Istoria unei zile pe timp de pandemie – The Story of a Day/ The Story of a Day During the Pandemic”, proiect curatoriat de Ioana Marinescu.

27
/12
/21

Fundația Amfiteatru, alături de partenerii săi Arte Development & Management, Lise Wulff și Asociația Omnia Photo, au organizat marți, 21 decembrie, o conferință online, disponibilă pe site-ul dialog.fundatia-amfiteatru.ro, unde au fost prezentate rezultatele activităților din cadrul proiectului DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth).

20
/12
/21

În an centenar, Opera Națională București găzduiește în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie expoziția de desen și pictură „PO în forme și culori “ a lui David Mihai. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 23 decembrie – 29 decembrie 2021, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un mail la [email protected]

19
/12
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe deschiderea a trei noi expoziții și intervenții din seria SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI la Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab, sâmbătă, 18 decembrie. De asemenea, în prima expoziție SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (1-245), la Combinatul Fondului Plastic, vor avea loc o serie de tururi ghidate.

13
/12
/21

Muzeul Național de Artă al României vă invită la o nouă „Întâlnire la muzeu” marți, 14 decembrie, ora 18.00, cât și la un ghidaj cu tema „Reprezentări ale Nașterii Domnului în Galeria de Artă Europeană”.