Cristian Mungiu, Ana Blandiana şi Georgeta Filitti, decoraţi de Regele Mihai I
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-mungiu-ana-blandiana-si-georgeta-filitti-decorati-de-regele-mihai-i/

Regizorul Cristian Mungiu, scriitoarea Ana Blandiana şi istoricul Georgeta Filitti se numără printre cele 22 de personalităţi care au fost decorate, miercuri, de Regele Mihai I, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Elisabeta din Principesa moştenitoare Margareta a acordat, în numele Regelui Mihai I, în timpul ceremoniei, Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate” unui […]

Un articol de Andrada Văsii|24 octombrie 2012

Regizorul Cristian Mungiu, scriitoarea Ana Blandiana şi istoricul Georgeta Filitti se numără printre cele 22 de personalităţi care au fost decorate, miercuri, de Regele Mihai I, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Elisabeta din

Principesa moştenitoare Margareta a acordat, în numele Regelui Mihai I, în timpul ceremoniei, Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate” unui număr de opt personalităţi: Tia Cudinov, Mihaela Bobora, Cornelia Anghel, Teodor Braşoveanu, aviatorilor Daniel Ştefănescu, Ioan Postolache şi Dan Coderman, dar şi lui Mircea Suciu.

La prima parte a ceremoniei, care s-a desfăşurat în absenţa Regelui Mihai, au participat, alături de Principesa Margareta, cea care a înmânat medaliile, şi principii Radu şi Nicolae.

Pentru acordarea medaliilor „Crucea Casei Regale a României” şi „Nihil Sine Deo”, la ceremonie a participat însuşi Regele Mihai I, care a oferit aceste distincţii pentru 14 personalităţi. Astfel, medalia „Crucea Casei Regale a României” a fost înmânată de Regele Mihai I regizorului Cristian Mungiu, istoricului Georgeta Filitti, jurnaliştilor Ruxandra Obreja şi Cornel Nistorescu, dar şi aviatorului Georges N. Craioveanu şi Marilenei Rotaru, realizatoare la emisiunea „Ora Regelui” de la TVR. Aceeaşi decoraţie a fost primită şi de Mircea Bobora şi Mihai Anghel.

La ceremonia de acordare a acestor medalii au participat Principesa Margareta şi principii Radu şi Nicolae, care, de altfel, au fost prezenţi şi la ultima parte a evenimentului, când regele Mihai I a înmânat medalia „Nihil Sine Deo” pentru alte şase personalităţi, respectiv scriitorii Ana Blandiana şi Romulus Rusan, dirijorului Horia Andreescu, sopranelor Eugenia Moldoveanu şi Maria Slătinaru Nistor, dar şi omului de afaceri Marian Petre Miluţ.

Ceremonia de înmânare a acestor distincţii a fost foarte riguroasă, regele oferind toate decoraţiile după intonarea Imnului regal.

 

Sursa: Mediafax

.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?