Cristian Mungiu, finanţare de 1.910.000 lei. Lista proiectelor finanţate de CNC
https://www.ziarulmetropolis.ro/cristian-mungiu-finantare-de-1-910-000-lei-lista-proiectelor-finantate-de-cnc/

Cineastul Cristian Mungiu a obţinut cea mai mare finanţare, de 1.910.000 lei, la cea mai recentă ediţie a concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pentru titlul „Fotografii de familie”.

Un articol de Petre Ivan|10 martie 2015

Cristian Mungiu, finanţare de 1.910.000 lei de la CNC / Pe locul al doilea în topul finanţărilor la sesiunea a II-a de concurs a CNC pe 2014 s-a clasat proiectul cinematografic „Povestea iubirii”, de Radu Mihăileanu, (producător Libra Film Productions), cu un scenariu de Radu Mihăileanu şi Marcia Romano, care a primit suma de 1.300.000 de lei.

Locul al treilea i-a revenit lui Florin Şerban, cu proiectul „America”, acesta primind de la CNC suma de 1.200.000 de lei. Proiectul „America” este produs de Early Bird, iar scenariul este semnat de cineast.

Proiectul „Never Let It Go”, al lui Paul Negoescu, produs de Actoriedefilm.ro, a primit suma de 1.000.000 de lei, în timp ce „Pororoca”, de Constantin Popescu, un proiect produs de Scharf Advertising, a câştigat suma de 950.000 de lei.

La secţiunea dedicată lungmetrajelor de debut, proiectul cinematografic „Firesc” (4 Proof Film), al lui Hadrian Marcu, a primit suma de 997.000 de lei, iar, pe locul al doilea, s-a clasat coproducţia „Soldaţii”, un film de Ivana Mladenovic, care a primit suma de 860.000 de lei. Filmul este produs de Hi Film Productions.

La secţiunea dedicată scurtmetrajelor, proiectul „Sânge din sângele meu”, de Adrian Silişteanu, produs de 4 Proof Film, a obţinut suma de 116.000 de lei, „Cometa”, de George Chiper-Lillemark, un proiect produs de De Film Production, a primit suma de 110.000 de lei, iar „Ceaţa”, a lui Adrian Voicu, un proiect produs de Axel Film Echipamente, a obţinut 105.000 lei.

În categoria dedicată documentarelor, „În căutarea tatălui pierdut” (Libra Film Productions), de Ionuţ Teianu, a primit suma

Călin Peter Netzer, cea mai mare finanţare la prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice CNC pe 2014

Călin Peter Netzer, cea mai mare finanţare la prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice CNC pe 2014

de 790.800 de lei, „Distanţa dintre mine şi mine” (Hi Film Productions), de Mona Nicoară, a primit 350.000 de lei, iar „Comoara naivă” (Gheorghiţă SRL), de Moscu Copel, a primit 179.200 de lei.

În ceea ce priveşte categoria proiectelor de animaţie, la această ediţie a concursului CNC nu a fost alocată nicio sumă.

Totalul fondului alocat pentru sesiunea a II-a a concursului de selecţie a proiectelor cinematografice din 2014 a fost de 12.000.000 de lei, conform unei hotărâri a Consiliului de Administraţie al CNC din data de 7 noiembrie 2014.

Cineastul Călin Peter Netzer a obţinut cea mai mare finanţare, de 1.590.000 de lei, la prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice pe 2014 organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), pentru titlul „Ana, mon amour”.

În urma unei contestaţii depuse de Călin Netzer, Ministerul Culturii (MC) a dispus suplimentarea acestei sume cu 1.380.000 de lei, potrivit cuantumului prevăzut de lege.

Foto: Cristian Mungiu, Hadrian Marcu, Călin Peter Netzer  – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.