CRONICĂ DE FESTIVAL UnderCloud: Festivalul care îl prezintă pe Marius Manole într-o piesă regizată de Radu Beligan
https://www.ziarulmetropolis.ro/cronica-de-festival-undercloud-festivalul-care-il-prezinta-pe-marius-manole-intr-o-piesa-regizata-de-catre-radu-beligan/

În de-a doua zi a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud de la Muzeului Țăranului Român publicul a vizionat două producţii inedite, de teatru-dans şi teatru acrobatic.

Un articol de Elena Simion|22 august 2013

În cea de-a doua zi a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud de la Muzeului Țăranului Român, publicul a vizionat două producții inedite, de teatru-dans și teatru acrobatic.

Seara a fost deschisă de „Zic Zac, o producție  UNATC& Godot Cafe Teatru, realizată de Andreea Gavriliu și Ștefan Lupu, cărora li s-a alăturat în distribuție Gabriel Costin.

Spectacolul surprinde etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Coregrafia înglobează totul sub forma unei călătorii psihedelice și este asezonată cu umor și multă muzică.

Curtea Muzeului Țăranului a devenit neîncăpătoare la începerea primului spectacol de teatru acrobatic din România – „Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos”, regizat de Chris Simion.

Punctul de pornire este nuvela „Pescărușul’’ Jonathan Livingston de Richard Bach., în care vocile actorilor Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, Carla Maria Teaha, Dragoș Olaru susțin mesajul emoționant transmis prin mișcările uimitoare ale acrobaților trupei Xtreme.

Coregrafia lui  Doru Moiș taie respirația spectatorilor prin complexitatea, dar și prin delicatețea mișcărilor. Ziua de astăzi, cea de-a treia a festivalului, va începe cu „Dontcrybaby” de Catinca Drăgănescu şi în regia lui Eugen Jebeleanu.

Actorii Conrad Mericoffer, Ştefan Huluba, Nicoleta Lefter, Camelia Pintilie, Cristina Drăghici, Silvian Vâlcu se întâlnesc într-o poveste cu iz de Scufiță roșie modernă, suținută de jocul de lumini și de muzică.

O poveste complicat de simplă

A doua piesă, „Fă-mi loc!”“, de Anthony Michineau, este o producție a Asociației Inspiră, în regia lui Radu Beligan. Actorii Medeea Marinescu şi Marius Manole se întâlnesc în gara unei povești de dragoste presărate cu mult umor.

Hazardul îi aduce pe Camilla și pe Manuel împreună în miez de noapte, în ajunul Crăciunului, în cușeta unui tren. El – timid și îndrăgostit de o soție care l-a abandonat în ciuda sacrificiilor pe care le face; ea –  o tânără cochetă și plină de curaj.

Povestea e simplă, dar interpretarea celor doi actori ține publicul în priză, îl uimește prin delicatețea și prin simplitatea gesturilor în care se regăsește fiecare om atunci când lasă conveniențele sociale să cadă.

Marius Manole la UnderCloud

Marius Manole este unul dintre cei mai solicitați actori ai momentului, jucând în 10 spectacole la acest final de vară. Acestui maraton actoricesc i se adaugă repetițiile pentru noi piese la TNB și la Teatrul Metropolis, precum și susținerea tinerilor actori.

El spunea într-o interviu pentru radio că publicul trebuie să guste și producțiile noi din Festivalul UnderCloud. De asemenea, consideră că acest festival de teatru independent dă șansa unor tineri foarte talentați, dar încă necunoscuți de public, să arate cât de valoroși sunt.

Info:

Spectacolele de licență premiate la Gala Absolvenților din 2013: „Clasa noastră”, „Pisica verde”, „Omul pernă” și „Kairos” vor avea intrarea va fi liberă.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, au format juriul celei de-a șasea ediții.

Biletele sunt puse în vânzare la Clubul Țăranului și online  pe www.bilete.ro . Prețul unui bilet este de 35 de lei, iar la 10 bilete achiziționate direct de la organizatori primiți o invitație la un spectacol.

Pentru informații puteți suna la 0727.100.856 sau puteți consulta pagina www.daya.ro.

Foto credit: Elena Simion

 

07
/12
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Lui Nicolae Iorga îi plăcea să spună că la cumpăna secolelor XIX-XX a apărut o adevărată falangă de intelectuali români, cea mai reprezentativă pe plan european, mai creativă și care și astăzi, privită retrospectiv, dă măsura valorilor noastre perene.

07
/12
/17

Astra Film Festival, Sibiu pregătește cea de-a XXV-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 15-21 octombrie 2018, la Sibiu. Pe 5 decembrie 2017, au început înscrierile de filme - regizori, producători şi distribuitori de filme din toată lumea îşi pot înscrie cele mai recente producţii de film documentar cu termen limită până pe 5 martie 2018.

07
/12
/17

Miercuri, 6 decembrie, Muzeul Național de Artă al României a redeschis Sala Constantin Brâncuși. Evenimentul a avut loc în prezența lui Lucian Romașcanu - Ministrul Culturii și Identității Naționale, a Directorului Liviu Constantinescu, a Directorului Științific Octavian Boicescu și a echipei de specialiști MNAR. Alături de aceștia au fost de față invitați ai corpului diplomatic și personalități ale vieții culturale românești.

06
/12
/17

Unul dintre cele mai prețioase momente dintr-un film, din punctul de vedere al unui spectator, este acela când un nou personaj își face apariția în lumea actoriei, pe marele ecran. Un personaj care pare să fi ieșit de nicăieri și să graviteze instantaneu spre măreție. Daniela Vega, femeia fantastică, personajul principal în jurul căruia se învârte acțiunea noului film al regizorului Sebastían Lelio, este o astfel de actriță.

06
/12
/17

Cel mai important eveniment al scenelor lirice româneşti, Gala Premiilor Operelor Naţionale, este pentru al doilea an consecutiv, găzduit de Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul ajuns la cea de-a V-a ediţie este considerat cel mai grandios eveniment care celebrează şi premiază performanțele lirice ale Operelor din ţară.

06
/12
/17

Ziarul Metropolis vă prezintă cele mai bune documentare de autor al anului, alese, pentru tradiţionalul top, dintre cele lansate în cinematografe sau prezentate în festivaluri şi pe platforme online.

06
/12
/17

Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut de Franța, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni, a anunțat soția sa, Laeticia.  Acest rocker impregnat de twist, blues, soul sau country, un romantic, un psihedelic, un adevărat ''Johnny-Imperator'', cum l-a supranumit ziarul ''Le Monde'' a devenit iubit de generații întregi de francezi cu care a împărțit pe lângă cântecele sale și coborârile sale în infern.

05
/12
/17

Moare, la 96 de ani, Regele Mihai I, ultimul monarh al României.

05
/12
/17

Regele Mihai I (96 de ani), fostul suveran al României, a murit, astazi, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, anunţă Casa Regală. La căpătâiul regelui a stat până în ultima clipă fiica sa, principesa Maria.

05
/12
/17

Luni, 11 decembrie, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc o întâlnire deschisă cu regizorul Tompa Gábor, cu tema „Artistul față cu lumea globalizată”, în cadrul Întâlnirilor Yorick.

05
/12
/17

Actori ai Teatrului Mic - Mihaela Rădescu, Andreea Grămoşteanu, Virgil Aioanei, Viorel Cojanu, Marian Olteanu, Gabi Costin - vor susţine spectacole-lectură în licee bucureştene, în cadrul proiectului "Teatrul din Manual", primul fiind programat luni, la Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes", un text după piesa lui Caragiale "O scrisoare pierdută".