Cu Ada Milea în țara lui Gulliver
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-ada-milea-in-tara-lui-gulliver/

De Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, Teatrul „Gong” din Sibiu a programat un concert cu Ada Milea, intitulat „Cel mai mare Gulliver”. Evenimentul va avea loc duminică, 20 martie, de la ora 18.00.

Un articol de Liliana Matei|19 martie 2016

Organizat în regim de repetiție cu public pentru a marca Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, concertul „Cel mai mare Gulliver”, muzica și adaptare text Ada Milea, se va desfășura duminică, 20 martie, de la ora 20.00, iar intrarea publicului va fi gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cel-mai-mare-gulliver-credit-amandine-banescuOrganizat anual, la inițiativa ASSITEJ – Asociația Internațională de Teatru pentru Copii și Tineret, evenimentul este celebrat în peste 80 de țări cu scopul de a promova educația celor mai mici spectatori de teatru. Desfășurată sub îndemnul „Du un copil la teatru!” sărbătoarea este un prilej pentru schimburi de experiențe teatrale. În peste 80 de țări ale lumii, de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret sunt organizate spectacole, repetiții și lecturi atât în sălile de spectacole, cât și în aer liber.

Actorii Lucia Barbu, Charlie Fălămaș, Hansel Andrei și Claudia Stühler au fost reuniți, la Sibiu, sub coordonarea Adei Milea, în prima trupă muzicală a Teatrului „Gong”. Concertul de la Sibiu are la bază textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiți autori români pentru copii, fiind cunoscut de aceștia în mod special pentru „Cărțile cu Apolodor”. Matei e un puști care vrea să crească mare, iar într-o zi, plimbându-se prin curte, dă peste un cangur minuscul care îi îndeplinește dorința și pornește într-o călătorie inițiatică fascinantă.

Repetiția cu public a concertului are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.