Culorile lumii vin la muzeul Antipa
https://www.ziarulmetropolis.ro/culorile-lumii-vin-la-muzeul-antipa/

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:     Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte In fiecare sambata – 10:00 – 11:00 8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 şedinţe De luni până vineri (în vacanţa copiilor) – 10:00 – 11:00 PROGRAME ARTISTICE ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV OBIECTIVE : 1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente […]

Un articol de Andrada Văsii|1 martie 2013

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:

 

 

Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte
In fiecare sambata – 10:00 – 11:00

8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe
De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00

PROGRAME ARTISTICE

ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV

OBIECTIVE :

1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente ce ţin de zona ştiinţei.
2. Familiarizarea participanţilor cu elemente de limbaj plastic – Punct, Linie, Formă, Culoare, Tehnici de pictură. Dezvoltarea spiritului de observaţie.
3. Înţelegerea naturii prin contactul direct cu imagini, obiecte naturale (material didactic), prezentări susţinute de specialişti (de ex: mici prelegeri despre materialul didactic, etc). Înţelegerea naturii prin tehnicile specifice desenului şi picturii.
4. Dezvoltarea creativităţii prin stimularea imaginaţiei creatoare şi a gustului estetic.

Vieţuitoare în compania omului (ședințe de desen și pictură)

23 februarie – 30 martie 2013 – 6 sedinte
In fiecare sambata – 10:00 – 11:00

Animalele de companie ne fac viaţa mai frumoasă şi ne umplu sufletul cu prietenia pe care ne-o oferă. Câinele, pisica, peştişorul, papagalul sau hamsterul, sunt doar câţiva din prietenii necuvântători ai omului. Haideţi să îi cunoaştem mai bine!

  • TEMA 1: Hamsterul
  • TEMA 2: Papagalul Ara – modelaj
  • TEMA 3: Pisica – desen şi redarea texturii blăniţei prin pictură.
  • TEMA 4: Câinele – desen grafic.
  • TEMA 5: Peştişorul de aur – compozitie decorativă
  • TEMA 6: Ţestoasele din acvariu.

Natura exotică (sedinte de desen si pictura)

8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe
De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00

Mediile tropicale sunt cele mai vechi şi bogate zone ale lumii. Deşi acoperă o mică parte din suprafaţa Pământului, pădurile tropicale adăpostesc o varietate de specii. Fie plante, animale sau păsări, frumuseţea vieţuitoarelor sălbatice atrage tocmai prin intangibilitatea ei.

  • TEMA 1: Leopard – ghepard – diferenţe şi asemănări
  • TEMA 2: Pasărea cu ciocul colorat – Tucanul
  • TEMA 3: Cartea Junglei – prietenii lui Mowgli
  • TEMA 4: Fructele exotice: Bananele şi maimuţele
  • TEMA 5: Orhideea – floare exotică
05
/04
/18

Cel mai tînăr autor debutează la Polirom cu volumul Tata, eu glumesc serios! Volumul, ilustrat de Bogdan, Jan şi Julian Achimescu, cu o postfaţă semnată de Pavel Şuşară, a apărut în urma unui dialog savuros tată-fiu (Robert Şerban - Tudor Şerban), care s-a întins pe o perioadă de patru ani şi pare că nu s-a încheiat încă. 

27
/03
/18

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului, dar și ziua în care sărbătorim un secol de la Unirea Basarabiei cu România, prilej de a readuce în prim plan, pentru o clipă, câțiva dintre artiștii născuți pe teritoriul actual al Basarabiei și deveniți parte integrantă a memoriei, identității și culturii naționale.

25
/03
/18

Publicitar, prozator, dramaturg, Alex Tocilescu (40 de ani) este unul dintre cei mai în vogă oameni de litere din România zilelor noastre. Este foarte urmărit pe rețelele de socializare, unde a dobândit o simpatie aparte pentru fotografiile cu pisicile sale (însoțite de câteva gânduri ale felinelor).

23
/03
/18

Scrisă și regizată de Guillermo del Toro, versiunea cinematografică a romanului Forma apei/ The Shape of Water a intrat în cinematografele din România în data de 23 februarie 2018. Romanul a apărut în această săptămână în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Veronicăi D. Niculescu.

21
/03
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Misticismul ebraic își găsește expresia concentrată în Cabala. Este o doctrină esoterică despre Dumnezeu și Univers ca formă foarte veche a revelației (de aici și sensul literar al cuvântului cabala, tradiție), transmisă de un lung șir de inițiați.