Cultură în natură: o săptămâna de ateliere creative în Parcul Florilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/cultura-in-natura-o-saptamana-de-ateliere-creative-in-parcul-florilor/

Între 4 şi 10 septembrie, Asociaţia Montage organizează 17 ateliere creative, adresate copiilor şi adulţilor. Atelierele vor avea loc în aer liber, în Parcul Florilor, iar participarea este gratuită.

Un articol de Liliana Matei|2 septembrie 2021

„Cultură în natură” este un proiect cultural multidisciplinar si participativ, cofinanțat de Primaria Sectorului 2, dedicat tuturor cetățenilor, care urmează să se desfăşoare cu implicarea directă, activă, a publicului. Proiectul propune angajarea publicului în activităţi de tip workshopuri pe diferite domenii culturale (arte vizuale, performance, muzică, literatură, arhitectură și design), desfăşurate într-un cadru natural pe parcursul a 7 zile consecutive, timp de 5 ore zilnic, in perioada 4-10.

În centrul Parcului Florilor urmează a fi amplasată o structură de tip bibliotecă urbană, unde artiștii vor intra în interacțiune directă cu participanții și vor construi împreună un spațiu cultural, o sală de lectură în natură, cu valenţe utilitare diverse, un loc de întâlnire și dialog între artiști, operatori culturali și cetățeni ai Sectorului 2.  Fiecare participant este invitat să contribuie la crearea mobilierului urban-natural, precum şi să pună la dispoziția tuturor participanților, pe perioada desfășurării proiectului, a unor cărți din propria bibliotecă și a oricăror altor elemente cu valențe artistice.

Astfel, în fiecare zi vor avea loc întâlniri și ateliere după următorul program:

  1. 09. 2021

17:00 – Atelier de scenografie – “Contexte scenografice efemere” cu Sofia Ovejan, scenograf

18:00 – Atelier de design ambiental “Simbolul floral ca o oglindă a elementelor de civilizație” cu Marius Barb (Barbone), artist vizual

 

  1. 09. 2021

16.00 – Atelier de “Teatru corporal și improvizație” cu Matei Stoian, regizor

17.00 – Atelier de arhitectură “Peisajul urban” cu Admetos Popescu, arhitect

18.00 – Atelier de literatură pentru copii “Cum te poți juca cu doar două cuvinte?” cu Adina Popescu, scriitor

19.00 – Atelier de muzică “Povestea sunetelor” cu Cătălina Beta, muzician

 

  1. 09. 2021

16.00 – Atelier de literatură pentru copii “De câte cuvinte ai nevoie pentru o poveste?” cu Adina Popescu, scriitor

 

  1. 09. 2021

16.30 – Atelier de colaj “Eu și personajul meu” cu Valentin Teodorescu, artist vizual

17.30 – Atelier de literatură “Scris și făcut” cu Claudiu Komartin, scriitor

18.30 – Atelier de muzică “Jocuri de sunete și ritm” cu Elena Albu, muzician

 

  1. 09. 2021

16.00 – Atelier de pictură “Explorări creative în natură” cu Anca Maria Ciofîrlă, artist vizual

17.00 – Atelier de literatură “Termitiera de litere” cu Claudiu Komartin, scriitor

 

  1. 09. 2021

18.00 – Atelier de “Teatru pe scurt” cu actorul Ştefan Pavel

 

  1. 09. 2021

15.00 – Atelier de pictură “Să ne cunoaștem prin portret” cu Bogdan Andronic (Andronicuss), artist vizual

16.00 – Atelier de muzică “Muzica e peste tot” cu Lorena Marie-Claire Deheleanu, muzician

17.00 – Atelier de arte plastice “Personaje imaginare” cu Valentin Teodorescu, designer

18.00 – Atelier de pictură “Portretul meu” cu Bogdan Andronic (Andronicuss), artist vizual

Cultură în natură” își propune astfel facilitarea unui dialog creativ, liber, informal, pe principiile respectului, toleranței, incluziunii între toți participanții la proiect, profesioniști creatori și cetățeni ai Sectorului 2 de toate categoriile, cu încurajarea exprimării și participativității în construirea, amenajarea, întreținerea şi utilizarea unui spațiu cultural comun experimental.

Detalii, aici.

 

 

 

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!