Cum să uiți o femeie, la Pop-up Stories Club, cu Laura Ștefănuț și Andrei Crăciun
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-sa-uiti-o-femeie-la-pop-up-stories-club-cu-laura-stefanut-si-andrei-craciun/

Cartea aleasă pentru a treia întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories este Cum să uiţi o femeie, de Dan Lungu, iar invitaţii care vor vorbi pornind de la aceqasta sunt jurnaliştii Laura Ștefănuţ şi Andrei Crăciun. Pop-up Stories Club are loc sâmbătă, 1 august, de la 17:00, în mansarda Lente din str Arcului nr 8, Bucureşti. Intrarea e 20 lei, dar gratuită pentru studenţi/elevi.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2015

De data asta se va vorbi despre jurnalism în România, cum ne poziționăm astăzi față de religie, relații, autocunoaștere și alte teme care traversează romanul.

Spectatorii îl pot citi înainte sau după întâlnire, până la urmă important e să se întâmple. Scopurile clubului de lectură sunt Pop-up Stories promovarea cărților de ficțiune scrise de autori români în viață și promovarea ficțiunii ca generator de întrebări.

Clubul va avea întâlniri lunare cu un public care e obișnuit să citească mai degrabă non-ficțiune, să citească pentru a învăța sau a afla lucruri din zonele de interes.

Clubul își propune să apropie acest public de ficțiune printr-o discuție despre povestea și ideile din cărți.

Pentru participare, curioșii sunt invitați să se înscrie cu un mail la salut at revistadepovestiri.ro, cu subiectul „Pop-up Stories Club 3”, până pe 20 iulie.

Mai multe detalii pe pagina clubului.

Foto: Pop-up Stories Club – revistadepovestiri.ro/pop-up

18
/11
/21

În volumul „Pecetluite în istorie”, coordonat de cunoscutul istoric Simon Sebag Montefiore și publicat la Editura Trei, cititorii vor descoperi secvențe remarcabile așternute pe hârtie de personalități din toate timpurile.

12
/11
/21

O întâlnire cu scriitorul portughez José Luís Peixoto, prezent în acest an la Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), pornind de la romanul „Autobiografia”, disponibil în limba română la Editura Pandora M. Despre Lisabona, José Saramago și Pilar del Rio, anii ’90 și provocări în literatura contemporană, cu unul dintre cei mai apreciați autori de limbă portugheză de azi!

12
/11
/21

Asociația Culturală La Două Bufnițe derulează toamna aceasta un amplu proiect online construit în jurul unei cărți-eveniment: Dicționarul romanului central-european din secolul XX, coordonat de Adriana Babeți și aflat în curs de apariție la Editura Polirom. Volumul include analiza a 249 de romane central-europene apărute între 1900 și 2000, rodul a mai bine de 30 de ani de cercetare a unei echipe impresionante de peste 70 de cercetători din 14 universități și centre de cercetare din țară și străinătate.  

11
/11
/21

Editura Nemira a lansat în imprintul de nonficțiune ORION autobiografia președintelui Statelor Unite ale Americii. Vă oferim un fragment din „Promisiunile mele. Despre viață și politică” de Joe Biden (traducere de Ruxandrei Toma, lectură de specialitate de Anca Sandu).

05
/11
/21

Editura Frontiera anunță un nou titlu semnat de Nina Cassian, publicat într-o ediție adaptată grafic pentru copiii de astăzi: „Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari”. Ilustrațiile cărții sunt semnate de Andrei Tache.