Cum se sărbătorește Ziua UNATC în 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/cum-se-sarbatoreste-ziua-unatc-in-2022/

Luni, 31 ianuarie, de la ora 09:30, la Sala Ion Caramitru a Teatrului Naţional Bucureşti, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” sărbătoreşte cei 72 de ani de existenţă.

Un articol de Liliana Matei|20 ianuarie 2022

În contextul dificil al ultimilor ani, UNATC își propune să aniverseze ziua de 30 ianuarie, dată de naștere și a patronului său spiritual, I. L. Caragiale, sub semnul lui „împreună”: studenți, profesori, alumni, invitați de marcă.

Evenimentul va debuta cu alocuțiunile rectorului UNATC, prof.univ.dr. Liviu Lucaci, președintelui senatului, prof.univ.dr. Doru Nițescu, decanului Facultății de Teatru, conf.univ.dr. George Ivașcu, și decanului Facultății de Film, lect.univ.dr. Vlad Ioachimescu.

În cadrul festivității de luni, 31 ianuarie, sunteți invitați să luați parte la un moment cu totul special: ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Ana Blandiana, personalitate culturală și totodată reper de atitudine morală și civică.

Programul aniversar va continua cu proiecția a două scurtmetraje studențești premiate național și internațional: „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, în regia Carinei Dașoveanu, recompensat cu premiul al treilea în secţiunea Cinéfondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes și primul film studențesc UNATC selectat la Sundance Film Festival 2022, și „Summer Planning”, în regia lui Alexandru Mironescu, câștigător al premiului Heart of Sarajevo la Festivalul de Film de la Sarajevo, ediția 2021.

Cele două proiecții vor fi urmate de acordarea Premiului „Ștefan Iordache” celui mai bun student de la specializarea Actorie.

Aniversarea vă invită în încheiere la spectacolul coregrafic  „Burnout” al anului al II-lea de la programul de Masterat, Departamentul de Actorie, în regia lui Arcadie Rusu.

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București este atât o instituţie publică de învăţământ superior finanţată de stat, recunoscută pe plan internațional, cât și o veritabilă comunitate culturală și artistică. Prin programele sale care pun accentul pe cercetare, inovație, diversitate și interdisciplinaritate, UNATC le oferă studenților oportunitatea de a se specializa în domeniul teatrului și în cel al filmului, precum și în domenii mixte, la nivel de licență, masterat și doctorat.

Accesul la eveniment se va face începând cu ora 09:00 și va fi permis conform reglementărilor în vigoare.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.