Dacă Truman ar vorbi, o poveste despre regăsire și prietenie, de astăzi în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/daca-truman-ar-vorbi-o-poveste-despre-regasire-si-prietenie-de-astazi-in-cinematografe/

Iubitorii filmului pot viziona începând de astăzi „Dacă Truman ar vorbi”, o tragicomedie intimă, regizată de Cesc Gay, despre finalul inevitabil al vieţii şi al unei prietenii, pentru care cei doi protagonişti ai filmului, Ricardo Darín şi Javier Cámara, au primit Premiul de interpretare la Festivalul de la San Sebastian.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2016

În Dacă Truman ar vorbi, doi prieteni din copilărie se reîntâlnesc după mulţi ani. Separaţi de Oceanul Atlantic, cei doi şi-au trăit vieţile pe continente diferite, dar la întâlnire se poartă de parcă nu s-ar fi despărţit niciodată. Julian (Ricardo Darín) şi Tomas (Javier Cámara) vor petrece câteva zile de neuitat împreună.

Vor râde, îşi vor aduce aminte şi vor plânge pentru că reuniunea lor este şi un rămas-bun. Dacă Truman ar vorbi (Una pistola en cada mano, o coproducție Argentina/Spania), în regia lui Cesc Gay, este un film despre prietenie şi dragoste, un portret plin de umor şi sinceritate al unei despărțiri și al unei regăsiri de sine.

 În esenţă, DACĂ TRUMAN AR VORBI este o încercare de a descrie dezorientarea, nesiguranţa şi necunoscutul, un amestec continuu de comedie şi emoţie, ironie şi tandreţe, un amalgam de trăiri care va face publicul să râdă, să plângă, să mediteze şi să zâmbească. Şi ce mod mai potrivit de a spune o astfel de poveste decât cu ajutorul unui duo comic adorabil precum Ricardo Darín şi Javier Cámara, fără să uităm celălalt protagonist al poveştii, câinele Truman. Trioul pe care-l formează va fi sprijin pentru fiecare dintre ei în goana de trăiri intense prin care vor fi nevoiţi să treacă.  – Cesc Gay

Foto: Dacă Truman ar vorbi Freealize

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.