Dacă Truman ar vorbi, o poveste despre regăsire și prietenie, de astăzi în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/daca-truman-ar-vorbi-o-poveste-despre-regasire-si-prietenie-de-astazi-in-cinematografe/

Iubitorii filmului pot viziona începând de astăzi „Dacă Truman ar vorbi”, o tragicomedie intimă, regizată de Cesc Gay, despre finalul inevitabil al vieţii şi al unei prietenii, pentru care cei doi protagonişti ai filmului, Ricardo Darín şi Javier Cámara, au primit Premiul de interpretare la Festivalul de la San Sebastian.

Un articol de Petre Ivan|16 septembrie 2016

În Dacă Truman ar vorbi, doi prieteni din copilărie se reîntâlnesc după mulţi ani. Separaţi de Oceanul Atlantic, cei doi şi-au trăit vieţile pe continente diferite, dar la întâlnire se poartă de parcă nu s-ar fi despărţit niciodată. Julian (Ricardo Darín) şi Tomas (Javier Cámara) vor petrece câteva zile de neuitat împreună.

Vor râde, îşi vor aduce aminte şi vor plânge pentru că reuniunea lor este şi un rămas-bun. Dacă Truman ar vorbi (Una pistola en cada mano, o coproducție Argentina/Spania), în regia lui Cesc Gay, este un film despre prietenie şi dragoste, un portret plin de umor şi sinceritate al unei despărțiri și al unei regăsiri de sine.

 În esenţă, DACĂ TRUMAN AR VORBI este o încercare de a descrie dezorientarea, nesiguranţa şi necunoscutul, un amestec continuu de comedie şi emoţie, ironie şi tandreţe, un amalgam de trăiri care va face publicul să râdă, să plângă, să mediteze şi să zâmbească. Şi ce mod mai potrivit de a spune o astfel de poveste decât cu ajutorul unui duo comic adorabil precum Ricardo Darín şi Javier Cámara, fără să uităm celălalt protagonist al poveştii, câinele Truman. Trioul pe care-l formează va fi sprijin pentru fiecare dintre ei în goana de trăiri intense prin care vor fi nevoiţi să treacă.  – Cesc Gay

Foto: Dacă Truman ar vorbi Freealize

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.