Daddy – un spectacol despre alegeri şi relaţii, la Teatrul Naţional din Timişoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/daddy-un-spectacol-despre-alegeri-si-relatii-la-teatrul-national-din-timisoara/

Un spectacol despre alegeri, despre relaţii posibile şi imposibile, „bune” şi „greşite”, Daddy, noua premieră a Teatrului Naţional spune, fără să judece şi fără să dea verdicte, o poveste despre oameni, pur şi simplu, cu emoţiile şi derapajele pe care, într-un fel sau altul le are şi le trăieşte fiecare din noi.

Un articol de Petre Ivan|25 noiembrie 2014

Autoarea textului, Anne Habermehl, o tânără scriitoare din noul val de dramaturgi germani, dezvăluie faptul că în spatele personajelor sale se află „câțiva oameni reali”, dar că e la fel de adevărat cu nu le-a preluat acestora biografiile ca atare, ci că a construit din poveștile lor de viață destine teatrale.

Daddy este citit scenic de regizoarea Mihaela Lichiardopol, în scenografia concepută de Lucian Lichiardopol (decoruri) și Dorothea Iordănescu (costume), ca și în spațiul sonor al lui Adrian Mardan. Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Ion Rizea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Mălina Manovici și Călin Stanciu jr. Premiera spectacolului este programată miercuri, 26 noiembrie, de la ora 19, la Studio UȚU.

DADDY – INFO

de Anne Habermehl

traducerea Ciprian Marinescu

Locația: Studio UȚU STRUGARIDaddy

Data premierei 26.11.2014

cu:

Ion Rizea

Ana Maria Cojocaru

Cătălin Ursu

Călin Stanciu jr.

Mălina Manovici

regia artistică Mihaela Lichiardopol

Foto: Daddy – Adrian Pîclișan / TNTm.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.