D’ale carnavalului, în regia lui Silviu Purcărete, la Festivalul Internaţional Comedy Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/dale-carnavalului-in-regia-lui-silviu-purcarete-la-festivalul-international-comedy-cluj/

Unul dintre evenimentele speciale ale celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj este spectacolul de teatru D’ale carnavalului, în regia lui Silviu Purcărete.

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Unul dintre evenimentele speciale ale celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj este spectacolul de teatru D’ale carnavalului, în regia lui Silviu Purcărete. Acesta va fi jucat, în 16 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

În cadrul festivalului va avea loc, în 16 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, spectacolul D’ale carnavalului, o redare fidelă a textului lui I. L. Caragiale, în regia lui Silviu Purcărete.

Pus în scenă la Teatrul Naţional ,,Radu Stanca” din Sibiu, D’ale carnavalului este o reprezentaţie plină de surprize şi elemente ce încântă spectatorul atât vizual, cât şi auditiv.

Muzică specială pentru D’ale carnavalului

Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Silviu Purcărete priveşte cu îngăduinţă sau chiar cu simpatie personajele lui Caragiale, creând situaţii de viaţă perfect verosimile, în care se pot regăsi atât actorii care dau viaţă scenei, cât şi spectatorii în faţa cărora se întâmplă totul. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini creat de regizorul şi de scenograful Dragoş Buhagiar.

Spectacolul a câştigat patru premii la Gala Comediei Româneşti 2012: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună scenografie şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

D'ale Carnavalului

D’ale carnavalului se va juca la Festivalul de la Cluj-Napoca

Silviu Purcărete a montat spectacole pe cele mai importante scene din ţară, dar şi din străinătate, fiind invitat în selecţia oficială a festivalurilor de la Avignon şi Edinburgh. Contribuţia excepţională la spaţiul cultural european a artistului român este recunoscută prin acordarea titlului de Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa şi prin decorarea cu Ordinul „Steaua României” în grad de comandor.

Alături de actorii Teatrului din Sibiu, Silviu Purcărete a montat alte şapte piese, printre care ,,Aşteptându-l pe Godot”, ,,Faust” şi ,,Metamorfoze”, notează Mediafax.

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, ajuns la ediţia a cincea, se va desfăşura între 11 şi 20 octombrie, la Cluj-Napoca.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Foto credit: Teatrul Național Radu Stanca, spectacolul D’ale carnavalului

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.