Dama de cupă (spectacol-lectură), la Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/dama-de-cupa-spectacol-lectura-la-nottara/

Universitatea de Arte din Târgu-Mureş şi Teatrul Nottara, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, prezintă miercuri, 8 februarie 2017, de la ora 19:30, în sala „George Constantin“ a Teatrului Nottara, spectacolul-lectură Dama de cupă de Gianni Spezzano, piesa câştigătoare a Concursul European de Dramaturgie PopDrama.

Un articol de Petre Ivan|3 februarie 2017

Piesa câștigătoare a Concursului European de Dramaturgie PopDrama se joacă la Nottara

În Dama de cupă, dramaturgul Gianni Spezzano vorbește fără încrâncenare despre relații de familie viciate și despre dependența de jocurile de noroc, folosind ludicul și umorul teatrului tradițional napolitan.

Regia artistică este semnată de Oana Leahu, iar Tiberius Vasiniuc, Elena Purea, Nicu Mihoc, Luminița Praja și Andrei Chiran vor face jocul Damei de cupă! Traducerea îi aparține Corinei Bozedean.

Concursul European de Dramaturgie PopDrama este organizat de Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, împreună cu Centro Diego Fabri (Italia), University of Wolverhampton (Marea Britanie) și Fundacion Caja Granada (Spania) și este cofinanțat prin programul „Europa Creativă“ al Uniunii Europene.

Piesa Dama de cupă, semnată de Gianni Spezzano, a fost câştigătoarea din 2016 a Concursului European de Dramaturgie PopDrama, în urma votului exprimat de publicul participant la spectacolele-lectură din Târgu Mureş, Wolverhampton, Forli şi Granada.

Concursul a vizat performanța în scrierea pieselor de teatru și promovarea la nivel european a noilor texte dramatice. Câștigătorul concursului beneficiază de traducerea și publicarea textului în limbile partenerilor, de promovare prin conferințe de presă și de spectacole-lectură în București, Roma, Londra și Madrid.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Conferința de presă, organizată cu prilejul evenimentului, va avea loc la ora 13:00 (pe data de 8 februarie), în CafeNott din cadrul Teatrului Nottara.

Foto: Dama de cupă –  Nottara

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.