Dan Puric, un Don Quijote exploziv, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/dan-puric-un-don-quijote-exploziv-la-tnb/

După succesul repurtat pe scenele naţionale şi internaţionale, Don Quijote, după Miguel de Cervantes, creat în 2005 de Dan Puric şi Compania Passe Partout DP, la TNB, se reia pe la Sala Studio. Primul spectacol al actualei stagiuni va avea loc joi, 6 martie 2014, de la ora 20.00.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2014

După succesul repurtat pe scenele naţionale şi internaţionale, Don Quijote, după Miguel de Cervantes, creat în 2005 de Dan Puric şi Compania Passe Partout DP, la TNB, se reia pe la Sala Studio. Primul spectacol al actualei stagiuni va avea loc joi, 6 martie 2014, de la ora 20.00.

Plecat din carte, în căutarea unor adevăruri numai de el ştiute, eroul lui Cervantes, şi al lui Dan Puric deopotrivă, traversează cu lejeritate lumea, cu barierele ei de cultură şi de mentalitate, croindu-şi drum liber către sufletele oamenilor de pretutindeni.

Dan Puric

Dan Puric şi Constantin Dinulescu, în Don Quijote

Aşa cum scria ziarul  parizian LE FIGARO,”Totul explodează la Dan Puric. Privirea sa, bucuria de a trăi, viziunea poetică, talentul său de actor, de regizor, de coregraf… Creaţiile lui constituie chintesenţa paradoxurilor şi incoerenţelor naturii umane”.

Un spectacol atemporal şi internaţional, primit cu ovaţii şi peste graniţele ţării, la Berlin (Russisches Haus), la Londra (Cadogan Hall), la Paris (Espace Pierre Cardin), la Bruxelles, Madrid sau Viena, arătând lumii, printr-un limbaj teatral compus dincolo de cuvânt, că visătorii sunt voci universale, iar nebunia lor – mântuitoare.

Un limbaj accesibil oricui, menit să ne apropie de spiritul eroului lui Cervantes şi de tainele lui sufleteşti într-o lume zbuciumată, cum este aceasta din zilele noastre.

Citiţi şi Dan Puric: momente-cheie din viaţa unui om ajuns la 55 de ani

Dan Puric

Dan Puric, fotografiat de Simion Buia (www.actoriisifotograful.ro), pentru Ziarul Metropolis

Nu rataţi întâlnirea cu cavalerul rătăcitor de la Mancha, care, revenind parcă pe aripile vântului, ne dăruieşte o alegorie universală, made in Romania.

Foto cu Dan Puric şi Don Quijote – Tomoaki Minoda, Mihaela Marin şi Simion Buia

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.