Daniel Radcliffe vrea să fie Iggy Pop, într-un film
https://www.ziarulmetropolis.ro/daniel-radcliffe-vrea-sa-fie-iggy-pop-intr-un-film/

Actorul britanic Daniel Radcliffe, devenit celebru cu rolul principal din franciza de succes „Harry Potter”, vrea să interpreteze pe marele ecran rolul cântăreţului rock Iggy Pop.

Un articol de Petre Ivan|15 august 2014

Într-un interviu acordat recent de Daniel Radcliffe unui post de radio din Statele Unite ale Americii, actorul britanic a vorbit despre „asemănările fizice” dintre el şi cântăreţ. Rolul lui Iggy Pop a fost interpretat pe marele ecran şi de toboşarul formaţiei Foo Fighters, Taylor Hawkins, în filmul „CBGB”, de Randall Miller, lansat anul trecut şi care a fost intens criticat şi a reprezentat un eşec din punct de vedere comercial.

De asemenea, în ceea ce priveşte muzica, Daniel Radcliffe a vorbit despre pasiunea sa pentru formaţia britanică indie The Libertines. „Am fost obsedat de Pete (Pete Doherty, solistul formaţiei, n.r.) în timpul adolescenţei mele, obsedat absolut de The Libertines. Şi apoi l-am văzut în tren, bând o cană cu ceai. (…)

Obişnuiam să îmi fac griji pentru el când eram tânăr. Îmi era teamă pentru el, având în vedere stilul lui de viaţă, drogurile. Nu i-am spus nimic. Este treaba lui. De ce ar fi vrut să audă ceva de la mine?”, a mai spus actorul britanic.

Radcliffe a declarat anterior că şi-ar dori să joace rolul unui supererou şi a sugerat că ar putea fi Robin din viitorul film cu Ben Affleck „Batman”. Deşi mereu va fi cunoscut pentru rolul lui Harry Potter din franciza omonimă, Radcliffe a demonstrat că este un actor versatil după încheierea seriei.

Astfel, după ce a jucat rolul principal timp de zece ani în „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a interpretat diverse roluri în producţii de televiziune, în lungmetraje, precum şi în piese de teatru, care au fost bine primite de criticii de specialitate.

iggy pop

iggy pop

Iggy Pop

Iggy Pop, pe numele său adevărat James Newell Osterberg, a avut un succes răsunător pe scena muzicii rock, numeroşi artişti, precum Sex Pistols şi Nirvana, declarându-se influenţaţi de stilul său inconfundabil.

Considerat un inovator al punk rockului, fapt pentru care a fost numit „The Godfather of punk” sau „The rock Iguana”, Iggy Pop este recunoscut pentru prestaţiile live cu adevărat spectaculoase, debordând de energie.

Popularitatea sa a crescut odată cu cariera sa solo, hituri precum „Lust for Life”, „I’m Bored”, „Real Wild Child”, „Candy”, „Tonight” şi „The Passenger” fiind deosebit de bine primite de public.

Foto cu Daniel Radcliffe şi Iggy Pop – facebook

05
/07
/22

Minionii (ființe mici, galbene, cilindrice, cu unul sau doi ochi acoperiți de ochelari, care vorbesc limba „minioneză” pe care doar maleficul lor stăpân, Gru, pare s-o stăpânească la perfecție) și-au câștigat celebritatea binemeritată și au ajuns, iată, cap de afiș al celui de-al doilea lungmetraj dedicat poveștii lor.

05
/07
/22

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independența Film. Prezentat în premieră internațională la Festivalul de la Veneția și câștigător a șapte premii César, printre care și premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reunește în distribuție nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.

04
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 și 10 iulie. Este al 16-lea an în care TIFF aduce la Sibiu cele mai așteptate și premiate producții ale sezonului. Peste 25 de filme în premieră și cine-concerte vor avea loc în două spații outdoor, dar și în cinema. TIFF Sibiu se va desfășura în Piața Huet (toate evenimentele de aici vor avea intrare liberă), în Habermann Markt / Piața Habermann și la Cine Gold. Sloganul ediției este „Make Films, Not War”, un răspuns al organizatorilor față de războiul din Ucraina și un îndemn la creație, nu la distrugere.

04
/07
/22

Prezentarea filmului “R.M.N.” (2022) cu participarea regizorului Cristian Mungiu, proiecţia unei versiuni restaurate a capodoperei “Evanghelia după Matei” (1964), în anul centenarului Pier Paolo Pasolini, şi o dezbatere despre Václav Havel prilejuită de apariţia unui film biografic şi de traducerea în română a unei culegeri de discursuri şi texte ale fostului preşedinte ceh se numără printre evenimentele speciale de la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

20
/06
/22

Poate cel mai bun film nou văzut în primele trei zile de TIFF e "Rimini" (2022), realizat de austriacul Ulrich Seidl - portretul sarcastic al Europei prin povestea unui cântăreţ austriac eşuat care performează pentru pensionari în hoteluri semi-pustii din celebra staţiune italiană care dă titlul.

18
/06
/22

Cluj-Napoca e, zilele astea, orașul ideal. După cum ar spune un clasic în viață: „pentru că… din seria filmelor“. Pentru că… TIFF și pentru că… festival. Mare. Frumos. Prietenos. Aventuros. Și alte cuvinte care se termină la fel de spectaculos – spumos, delicios, tiffelicious.