Dans la Odeon – Tineri coregrafi
https://www.ziarulmetropolis.ro/dans-la-odeon-tineri-coregrafi/

Dans la Odeon – Tineri coregrafi Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe al doilea spectacol coupé al stagiunii din cadrul proiectului DANS LA ODEON, coordonat de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu Vineri, 9 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio Hail Love Un spectacol de Galea Bobeicu Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile […]

Un articol de |6 noiembrie 2012

Dans la Odeon – Tineri coregrafi

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe al doilea spectacol coupé al stagiunii din cadrul proiectului

DANS LA ODEON, coordonat de coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu


Vineri, 9 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio

Hail Love

Un spectacol de Galea Bobeicu
Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile Marius Revnic, Lorand Erano Petruska, Marian Olteanu, Vlad Benescu
Colaj muzical: Alexandru Suciu
Scenografie şi costume: Andrada Chiriac

Durata: 55 min

hail love2

Hail Love

Iubirea este direct legată de intimitatea umană profundă. Iubirile nu se repetă, orice iubire e un caz particular, unic, absolut şi ireductibil. Câţi indivizi umani, tot atâtea iubiri. Povestea a trei oameni care sunt înconjuraţi de teroarea războiului însă iubesc şi se luptă pentru iubire. Iubirea pentru ei se transformă în propriul război interior, iubirea stă în calea morţii lor şi iubirea le dă viaţă.

Galea Bobeicu

GALEA BOBEICU este coregrafă şi dansatoare.

În 2005 a absolvit Colegiul de coregrafie din Chişinău. A dansat 5 ani în Ansamblul Academic de Dansuri Populare Joc.

În 2009 a absolvit UNATC, Secţia Coregrafie, iar în 2012 Masterul în Artele Spectacolului Coregrafic la clasa profesorului Sergiu Anghel. Colaborează ca interpretă cu Teatrul de Operetă Ion Dacian, Teatrul Mic şi ArCuB.

În 2012 a primit Premiul pentru cea mai bună coregrafie în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC şi Premiul organizatorilor în cadrul Festivalului Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, ediţia a doua pentru spectacolul Hail Love.

A realizat coregrafia spectacolelor: Abis, spectacol de licenţă UNATC (2009), Vizita bătrânei doamne la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Alexander Morfov (2011), Frumoasa călătorie a urşilor panda la unteatru, regia Cătălina Buzoianu (2010), Blazonul la Teatrul Evreiesc, regia Andrei Munteanu (2011), Hail Love disertaţie coregrafie UNATC (2012), Stele rătăcitoare, la Teatrul Evreiesc, regia Andrei Munteanu (2012).


Dar cu Pianistul cine Dansează?


Un spectacol de Tünde Baczó
Cu: Tünde Baczó, Alin State, Tibor Cári
Muzica: Tibor Cári
Scenografia: Vladimir Turturică
Light design: Constantin Nae Tănase

Durata: 55 min

 dar cu pianistul2

Dar cu Pianistul cine Dansează?

Un spectacol despre iubire, despre căutarea fericirii, despre dorinţa de a fi iubit şi înţeles, despre pericolul lipsei de comunicare. De fapt, e o anatomie a iubirii. Un dialog între 3 oameni: dansator, actor şi pianist.

Tünde Baczó

TÜNDE BACZÓ este coregrafă, regizor de teatru-dans şi dansatoare.

A absolvit UNATC Secţia Coregrafie în 2008, iar în 2010 a obţinut Masterul în Artele Spectacolului Coregrafic.

În perioada 2010-2011 a fost profesor de coregrafie în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, Facultatea de Arte.

Din 2012 este coregraf la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara.

Dintre spectacolele la care a participat în calitate de interpret sau coregraf menţionăm: Jucăriile Vesele la Teatrul Naţional Timişoara, regia Mirela Puia, Peer Gynt la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, regia Horvath Csaba, Kantarzsini Bolhapiac la Teatrul Figura Studio Gheorgheni, regia Beres Laszlo, Leonce şi Lena la Teatrul Maghiar Oradea, Zvăpăiata la Teatrul Metropolis Bucureşti, regia Elena Morar, Caligula la Teatrul Municipal Baia Mare, regia Victor Ioan Frunză, Viaţa mea sexuală la Teatrul Naţional Bucureşti, regia Sorin Militaru, Pasărea Albastră, regia Victor Ioan Frunză.

A participat la numeroase workshop-uri în ţară şi străinătate.

A fost nominalizată pentru cea mai bună coregrafie cu spectacolul Caligula în regia lui Victor Ioan Frunză, la Festivalul de Teatru Atelier, Baia Mare, 2008.

A obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol de coregrafie (…Before  The End After…) la Gala Absolvenţilor, UNATC, 2008.

 

preţul biletelor: 21,20 lei, 12,72 lei

Producţii UNATC

 

03
/07
/15

O expoziție intitulată ''Audrey Hepburn, portrete ale unui simbol” s-a inaugurat joi la National Portrait Gallery din Londra. Expoziţia va prezenta, până la 18 octombrie, 35 de imagini ale celebrei artiste împrumutate de fiii acesteia, Sean Hepburn Ferrer și Luca Dotti.

02
/07
/15

Ceau, Cinema! (Festival de Buzunar) se deschide oficial miercuri, 22 iulie, la Grădina de Vară « Capitol », cu unul dintre cele mai discutate documentare ale anului. Prezentat la festivalul de film Sundance şi la cel de la Edinburgh, Chuck Norris vs Comunism (Marea Britanie, România, 2015) invită publicul timişorean să rememoreze era în care filmele occidentale erau disponibile doar pe casete video traficate ilegal în România comunistă.

02
/07
/15

TVR Iași, în colaborare cu Casa de producție TVR, difuzează, în reluare, cele mai recente premiere de teatru TV. Spectactorii ieșeni, și nu numai, vor avea astfel ocazia să se reîntâlnească cu spectacole înregistrate în ultimii doi ani, fie producții proprii – montări în platourile TVR, precum „VINOVATUL”(premiul UNITER pentru TEATRU TV 2014) sau „UNCHIUL VANEA” (în regia lui Iuri Kordonsky) și preluări ale unor spectacole importante din repertoriul teatrelor din România, cum ar fi „CAFENEAUA”(pus în scenă de Horațiu Mălăele), sau „CEI CE NU UITĂ” (regia Gavriil Pinte).

02
/07
/15

Din 3 iulie până pe 30 august 2015, programul Vacanţa de Vară cu Excelsior, iniţiat de Teatrul Excelsior, se va desfăşura în Parcul Carol, pe Aleea Principală. Copiii, părinţii şi bunicii sunt aşteptaţi în fiecare weekend, între orele 18.00 – 22.30, la spectacole de teatru, momente de dans, jonglerii, cântece, filme şi alte surprize.

02
/07
/15

Universitatea Națională de Arte București și Metropolis Center organizează luni 6 iulie 2015, la ora 18:30, vernisajul expoziţei de artă vizuală „Contraste”, la sediul Metropolis Center din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6 iulie – octombrie 2015, între orele 10:00 - 18:00.

01
/07
/15

Filmul documentar Gone Wild, în regia lui Dan Curean, va fi proiectat la Cinema Muzeul Țăranului luni, 6 iulie, de la ora 19:00. Producția din 2012 arată o altă față a Deltei Dunării, bogată în faună și floră, concentrându-se în mod particular asupra poveștii cailor sălbatici.

01
/07
/15

Caravana Metropolis – Cinema în aer liber revine vara aceasta cu cele mai bune 11 filme europene și de autor, în 4 orașe din România! Evenimentul se va desfășura în perioada 7 iulie – 23 august la Arad (7-12 iulie),  Timișoara (14-19 iulie), Brașov (28 iulie-2 august) și Sibiu (18-23 august), iar intrarea la toate proiecțiile este liberă.

01
/07
/15

Festivalul internațional al filmului de animație Anim’est și-a încheiat duminică seara cea de-a doua ediţie, prin proiecţia în aer liber a filmului Minuscule – Valley of the Lost Ants, din Piaţa Sfatului. Încrezători în rezultate, organizatorii încep deja planurile şi pregătirile pentru ediția a treia.

01
/07
/15

CORUL DE COPII RADIO, ce aniversează anul acesta 70 de ani de la înfiinţare, un ambasador artistic al României peste hotare, participă ca invitat special pe 4 şi 5 iulie la IAŞI, la a III-a ediţie a Festivalului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, în cadrul căruia s-a organizat şi Concursul Internaţional Coral „Cantus Mundi”.

01
/07
/15

Poveștile care au inspirat o lume întreagă se îngrămădesc pe marele ecran al maratonului ShortsUP, sâmbăta asta, în Pavilionul Central Romexpo. A 7-a ediție Noaptea Lungă a Filmelor Scurte mixează scurtmetrajul cu o instalație foto de Alex Gâlmeanu, mapping video creat de grupul de artiști Tip-Toe și muzică funk și disco mixată de nicecream.fm.

01
/07
/15

Peste două zile începe cea de-a treia editie a festivalului JAZZ™ (3-5 iulie), care aduce in piata Victoriei din Timisoara nume importante din jazzul mondial si artisti romani de referinta.