Dansează liber! – un musical pe scena Gloria a Teatrului Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/danseaza-liber-un-musical-pe-scena-gloria-a-teatrului-metropolis/

Teatrul Metropolis, în colaborare cu Teatrul Mic, prezintă marţi 17 aprilie şi duminică 29 aprilie, de la ora 19:30, pe scena sălii Gloria a Teatrului Metropolis (str. Bucovina nr 6, fostul cinematograf Gloria), musical-ul inedit – „Dansează liber!”, bazat pe scenariul original al filmului de succes „Footloose”.

Un articol de Petre Ivan|17 aprilie 2018

Muzica şi dansul nu trebuie şi nu pot fi scoase în afara legii, iar pentru aceasta, rebelul și îndrăznețul Ren McCormack, căruia i se alătură toți ceilalți adolescenți ai micului oraș Bomont, vor face tot ce le stă în putinţă.

În paşi de disco, rock’n roll sau country, tinerii actori ai Teatrului Metropolis alături de cei ai Teatrului Mic aduc bucuria şi entuziasmul jocului, dezmorţind simţurile iubitorilor de teatru cu hit-uri celebre ale anilor ’80.

DANSEAZĂ LIBER – info

un muzical bazat pe scenariul original al filmului Footloose

SALA GLORIA

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 12 ani!

Adaptare scenică de DEAN PITCHFORD și WALTER BOBBIE

Bazat pe un scenariu original de DEAN PITCHFORD

Muzica TOM SNOW

Versurile DEAN PITCHFORD

Alături de muzica lui ERIC CARMEN, SAMMY HAGAR, KENNY LOGGINS și JIM STEINMAN

Regia: Gabriela Dumitru

Scenografia: Ioana Colceag
Asistent scenografie: Diana Moța
Coregrafia: Eduard Gabia
Regia muzicală: Andrei Petre-Tatu

Durata: 1h 45min

Preț Bilet: 24.84 RON

Rezervări bilete *7707, 021 201 51 08 sau online pe www.teatrulmetropolis.ro

Foto: Dansează liber – Dragos Ivan

19
/02
/16

"Nu este nicio ruşine să te naşti prost. Ruşine e să mori prost." - Marin Sorescu / Astăzi, în ziua în care îl aniversăm pe Constantin Brâncuşi, se împlinesc 80 de ani de la naşterea scriitorului Marin Sorescu, considerat unul dintre cei mai mari scriitori români contemporani

19
/02
/16

Regizorul de film Cristi Puiu a participat, miercuri seară, la campania "Librar pentru o zi", organizată de Librăria Bizantină din Bucureşti, unde le-a recomandat cititorilor mai multe volume, declarând că vede cărţile ca pe "nişte pietre pe care calci pentru a traversa un pârâu".

18
/02
/16

Maşina de cusut Ileana. Tenişii de Drăgăşani. Bicicleta Pegas şi motoreta Mobra. Salteaua Relaxa. Becul de Fieni. Sunt personajele centrale din „Metrobranding” (2010), un documentar despre obiecte care pot stârni nostalgii şi despre câţiva dintre oamenii care le-au produs.

18
/02
/16

Ceaikovski, Glinka, Rimski-Korsakov, Rahmaninov. Altfel spus, seară de romanțe rusești dedicate operei lui K.I. Șuljenko. Evenimentul va avea loc pe 11 martie, de la ora 17:30, la Centrul Rus de Știință și Cultură.

18
/02
/16

Fúsi e un bărbat de 43 de ani. Timid, introvertit, Fusi habar nu are cum funcționează lumea reală. Plăcerea lui cea mai mare este să stea noaptea în mașină și să sune la postul de radio local pentru a cere piesele preferate. Își petrece serile de vineri la un restaurant thailandez, unde comandă mereu același fel de mâncare. – Aceasta este, pe scurt, povestea din Un munte de virginitate, un film care poate fi vizionat la cinema din 18 martie.

18
/02
/16

În urmă cu 140 de ani, pe 19 februarie 1876, se năştea, la Hobiţa, cel pe care celebra Peggy Guggenheim îl descria ca fiind „jumătate zeu, jumătate ţăran” – marele Constantin Brâncuși. Cu prilejul acestei aniversări importante din calendarul artei moderne, Institutul Cultural Român din Londra organizează, la sediu, un eveniment chiar în ziua nașterii sale, care își propune să pună în valoare mai ales conexiunile britanice ale marelui sculptor.

18
/02
/16

O seară de muzică  vocală barocă este încă o raritate în peisajul vieţii muzicale româneşti.  Este un domeniu accesibil doar celor iniţiaţi, vocal şi stilistic, într-un univers sonor şi expresiv cu totul special. Stagiunea de marţi seara de la Ateneu vă oferă un astfel de recital pe 23 februarie, de la ora 19.oo.

18
/02
/16

Constantin Brâncuşi şi-a petrecut o bună parte din viaţă la Paris. În 1928, Nicolae Titulescu primea, pe malul Senei, o „lecție de Brâncuși”. Genialul sculptor s-a născut într-o zi de 19 februarie (1876), la Hobiţa, în județul Gorj.

18
/02
/16

Într-o zi de 18 februarie se năştea Nikos Kazantzakis, cel mai important și mai tradus scriitor grec al secolului XX. A fost nominalizat de câteva ori la Premiul Nobel și a devenit cunoscut în 1964, după lansarea filmului Zorba grecul, ecranizarea romanului său din 1947, Alexis Zorbas. Tot într-o zi de 18 februarie avea loc prima transmisie de teatru radiofonic la Radiodifuziunea Română, cu piesa într-un act "Ce ştie satul?" de V. Al. Jean, în interpretarea actorilor Maria Filotti, Ronald Bulfinski şi Victoria Mierlescu.

17
/02
/16

Televiziunea Română marchează împlinirea a 140 de ani de la naşterea sculptorului printr-o serie de producţii-eveniment. Timp de o lună, va prezenta documentare şi materiale de arhivă despre viaţa şi lucrările „sculptorului luminii”. Primul program din acest ciclu - „Brâncuşi, sculptorul luminii” - va putea fi urmărit vineri, de la ora 19:00, la TVR 2 şi TVR+.

17
/02
/16

Trio-ul PRO ARTE revine în faţa publicului meloman cu un program alcătuit integral din lucrări semnate Ludwig van Beethoven, pe 20 februarie, la Ateneul Român.