David Gothard şi Tracy Collier vor veni în decembrie la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/david-gothard-si-tracy-collier-vor-veni-in-decembrie-la-bucuresti/

Regizorul David Gothard şi actriţa Tracy Collier, personalităţi marcante ale teatrului britanic, vor fi prezenţi, în luna decembrie, la Bucureşti, în cadrul primului modul al proiectului „London Calling”.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Regizorul David Gothard şi actriţa Tracy Collier, personalităţi marcante ale teatrului britanic, vor fi prezenţi, în luna decembrie, la Bucureşti, în cadrul primului modul al proiectului „London Calling“.

Astfel, în perioada 6-8 decembrie, se va desfăşura un masterclass cu tema „Kantor/Beckett/New Writing”, susţinut de David Gothard, iar între 13 şi 15 decembrie, Tracy Collier va susţine un masterclass despre Tehnica Alexander Laban.

Proiectul „London Calling” constă într-o serie de întâlniri, conferinţe şi workshopuri susţinute de profesori şi personalităţi ale teatrului londonez la Bucureşti, găzduite de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică şi adresate tuturor studenţilor universităţii, dar şi profesioniştilor din afara ei.

În urma workshopurilor, doi tineri studenţi vor participa în 2014 la stagii de pregătire la Londra, coordonate de cele două personalităţi teatrale.

Tracy Collier şi-a început cariera de actriţă în 1979 cu turnee în Italia, jucând diferite roluri în musicaluri, spectacole de teatru şi televiziune. La revenirea în Marea Britanie, aceasta a jucat pe scenele teatrelor de repertoriu din ţară, precum şi la Drury Lane în Texas.

David Gothard

Afişul evenimentului la care va participa David Gothard 

Printre spectacolele care au consacrat-o se numără „Oklahoma”, „Hiawatha”, „One for the Road”, „The Birtdwatcher”, „Seven Brides for Seven Brothers” (premieră britanică), „The Dancing Years” şi „Alice in Wonderland”.

David Gothard a fost director artistic al Riverside Studios, Londra unde, alături de Tadeusz Kantor, Miro, Shuji Terayama şi mulţi alţii a construit o punte între performance şi teatru. Este iniţiator al celebrului festival Dance Umbrella.

Ca regizor, îşi împarte activitatea între Abbey Theatre din Dublin, Derry din Irlanda de Nord şi Writers Workshop pe care îl susţine la Universitatea din Iowa. De asemenea, regizorul este conferenţiar invitat la The Slade, de la Londra, şi profesor la Chelsea College of Art şi National Film School, notează Mediafax.

Evenimentul este susţinut de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L. Caragiale” cu sprijinul Institutului Cultural Român. Proiectul a fost iniţiat de Alexandru Nagy, masterand în pedagogie teatrală la UNATC.

Foto credit: Hollins Playwright’s Lab, GaugeDanceTheatre, foto cu David Gothard

29
/05
/17

Eşti un pic circumspect, te uiţi la prăjiturica maro modestă şi tăcută, mustăceşti, respiri adânc, înfigi linguriţa în ea şi un val tumultuos de ciocolată năvăleşte în farfurie. Aşa a început festCO 2017. Întâi părea destul de tăcut şi închis în carapacea lui şi apoi a izbucnit că o lavă de ciocolată care îţi inundă simţurile.

29
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE În secolul al XVII-lea lumea celor învățați nu era prea numeroasă. Cu atât mai mult ieșea în evidență câte un personaj poliglot, diplomat, cu știința relațiilor sociale. Așa a fost cazul spătarului Nicolae Milescu (1636-1708). Cu studii la Academia întemeiată de domnitorul Vasile Lupu, apoi la Constantinopol și poate la Padova, el dobândește o cultură solidă în sfera istoriei, teologiei, filosofiei, însușindu-și în același timp limbile greacă, slavonă, turcă, arabă.

29
/05
/17

Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, redată în 25 de fotografii care surprind atmosfera din ultimele zile, de la Romexpo: iubitori de carte de toate vârstele, titluri noi, focus pe Suedia, oameni de litere, lansări și alte întâmplări. Foto: Laura Dobre

28
/05
/17

FEST-FDR2017 s-a încheiat. Timp de douăsprezece zile, între 14 și 25 mai, Teatrul Național din Timișoara a fost liantul care a adus împreună artiști și spectatori, povești și întâmplări, zile și nopți de teatru, de dans, de muzică.

27
/05
/17

În ultima sa corespondență de la Cannes, Mihai Cristea a scris despre cel mai nou film al regizoarei Claire Denis, ”Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul principal, și despre documentarul ”Napalm”, de Claude Lanzmann, care a filmat în Coreea de Nord. Și a surprins-o printr-o fotografie pe Elle Fanning.

27
/05
/17

Wolfgang Muthspiel, Håkon Kornstad (foto), Nguyên Lê, Vasil Hadžimanov Band și Bobo Stenson se alătură lineup-ului final Gărâna Jazz Festival 21. Sunt așteptate 12 trupe internaționale în cele patru zile de jazz, din iulie, la poalele Munților Semenic.

26
/05
/17

„Ca să scrii bine, trebuie să suferi!”, era crezul său, iar pana care-i țâșnea din suflet își trage seva din lumea penală a ocnelor siberiene, unde a fost încarcerat cu lanțuri la picioare. Ridicat la rangul de mari gânditori, titanul literaturii ruse a crezut până în ultima clipă a vieții sale că lumea se va salva prin frumusețe.

26
/05
/17

“Un înger se îndreaptă către un spital bucureştean, prin ploaia cenuşie de iarnă. Vrea să vadă cu ochii săi supraceleşti dacă nu s-a împuţinat lumina în ochii şi în sufletele chirurgilor. Omul de la volan zări îngerul, îi ghici şi aripile pe sub pardesiul subţire şi se gândi că un asemenea trofeu nu avea nimeni.”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care vă vom prezenta câteva povestiri, pe parcursul acestei luni.

26
/05
/17

Cum vii dinspre Hala Traian către Piața Unirii, pe Calea Călărașilor – la numărul 55 – este La Scena. Un local prietenos, cu o curte primitoare și o sală de teatru la etaj, situat chiar la stradă. La doi pași de Centrul Vechi al Bucureștiului, această sală a Teatrului Arca, înființat prin Fundația Culturală ParteR, este unul dintre primele spații neconvenționale în care, la începutul anilor 2000, tinerii artiști creau spectacole și jucau teatru, atrăgând în proiectele lor îndrăznețe actori consacrați precum Valeria Seciu, Victor Rebengiuc ori Șerban Ionescu. Făcând un salt rapid în timp – ca într-o poveste SF – acesta este și locul care găzduiește duminică, pe 28 mai, a doua reprezentație a Cenușăresei. Primul musical produs de Compania Pelerin, în regia lui Bogdan Tudor Pelerin și pe muzica lui Zeno Apostolache Kiss, este o premieră și pentru La Scena, fiind primul spectacol pentru copii care se joacă aici.