De azi încep înscrierile pentru loteria abonamentelor la Festivalul Internațional George Enescu 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-azi-incep-inscrierile-pentru-loteria-abonamentelor-la-festivalul-international-george-enescu-2021/

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziţioneze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitaţi să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele şi abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

Un articol de Liliana Matei|9 iunie 2021

Festivalul Internațional George Enescu 2021 se va desfășura între 28 august și 26 septembrie, la București și în mai multe orașe din țară, cu tema „O istorie din iubire”, pentru a promova lucrurile extraordinare pe care oamenii le pot crea atunci când colaborează din dragoste pentru muzică. Va fi un eveniment jubiliar, cel mai lung din istoria sa, care va aniversa 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și cea de-a 25-a ediție a Festivalului. Informații despre program pot fi găsite aici, iar despre bilete, aici. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program.

 Loteria abonamentelor

Din cauza volumului foarte mare de cereri pentru abonamente înregistrat la edițiile anterioare ale Festivalului, precum și a situației excepționale apărute în urma pandemiei Artexim, organizatorul Festivalului Internațional George Enescu, împreună cu Eventim.ro, partenerul oficial de ticketing al festivalului, vor organiza o loterie pentru a selecta aleatoriu cine va avea posibilitatea să achiziționeze abonamente. Astfel, șansele de cumpărare a abonamentelor la Festival vor fi egale pentru toate persoanele interesate.

 Iubitorii de muzică clasică care doresc să cumpere abonamente trebuie să se înscrie la loterie prin acest formular. Înscrierea pentru loteria abonamentelor va avea loc între 9 și 28 iunie, exclusiv online pe site-ul eventim.ro, iar tragerea la sorți va avea loc joi, 1 iulie, la ora 12:00, la Ateneul Român și se va trasmite în direct pe festivalenescu.ro și eventim.ro.

Tragerea la sorți se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenției umane în algoritmul de selectare a câștigătorului. Vânzarea în sistem de loterie va oferi șanse egale tuturor celor care vor să achiziționeze abonamente la Festival. Procedura utilizată este folosită și la alte evenimente internaționale de muzică clasică.

Calendar loterie

  • Perioada de înregistrare: 09.06.2021 – 28.06.2021
  • Extragere: 01.07.2021
  • Perioada de plată: 02.07.2021- 16.07.2021
  • Vânzarea generală a biletelor individuale: 19.07.2021

Abonamentele la concertele de la Ateneul Român

Un abonament la Ateneu cuprinde bilete pentru toate cele 29 de concerte din seria Concerte și Recitaluri și costă 4900 leipentru categoria I și 3900 lei – pentru categoria a II-a.

Accesul la Ateneul Român se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, pe care le prezentăm mai jos, deoarece obiectivul este ca publicul să acopere 70% din capacitatea sălii. Accesul publicului în Ateneu se va face în baza unui document de identitate, precum și a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
  • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Iubitorii muzicii sunt rugați să se asigure că pot îndeplini  aceste condiții înainte de a face opțiunea de a achiziționa bilete și abonamente, pentru că altfel nu vor avea acces în sală. 

 Abonamente la concertele de la Sala Palatului

Abonamentul la Sala Mare a Palatului cuprinde bilete pentru cele 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale Lumii. Se vor pune în vânzare abonamente la cinci categorii de prețuri:

  • categoria VIP – 4900 lei
  • categoria I – 3900 lei
  • categoria a II-a – 2900 lei
  • categoria a III-a – 2100 lei
  • categoria pensionari – 1500 lei

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 50% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Abonamentele la concertele de la Sala Auditorium

Abonamentul la Sala Auditorium cuprinde bilete pentru cele 9 concerte din seria Enescu și contemporanii. La categoria I, prețul unui abonament este de 400 lei și la categoria a II-a – 300 lei.

Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa max 70% din capacitatea sălii: document de identitate, precum și unul dintre următoarele documente:

  • dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
  • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului
  • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
  • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Procedura de înscriere la tombola abonamentelor:

  • Începând cu 9 iunie 2021 înscrierea la loterie se va efectua pe site-urile ro și festivalenescu.ro printr-un formular de înscriere. Pentru a facilita organizarea accesului, cumpărătorii sunt rugați să completeze în formular ce fel de dovadă medicală vor prezenta la intrarea în sală.
  • Clientul își va introduce numele, numărul de telefon, adresa poștală și adresa de e-mail și alege tipul de abonament dorit. O persoană se poate înscrie doar o singură dată și poate solicita maximum 2 locuri. Dacă mai multe persoane doresc să beneficieze de abonament, acestea trebuie să efectueze o înregistrare nouă cu detalii diferite. Clientul va avea, de asemenea, opțiunea de a alege dacă dorește ca biletele să fie expediate prin e-mail sau prin curier.
  • Clienții vor avea posibilitatea să selecteze categoria de preț pe care și-o doresc, vizualizând distribuirea lor în planul de sală. După extragere, comenzile vor fi create automat, sistemul oferind cele mai bune locuri disponibile din categoria selectată.
  • Perioada de înregistrare se va încheia pe 28 iunie.
  • Pe 01 iulie 2021 va avea loc extragerea pentru fiecare tip de abonament. Se va face o listă de așteptare printr-o a doua extragere.
  • După extragere, câștigatorii vor fi contactați prin e-mail/telefon și vor putea achiziționa abonamentele până pe 16 iulie 2021.
  • Cei care nu vor achita comanda în maxim 14 zile vor pierde dreptul de achiziționare a abonamentelor acesta fiind transferat următoarei persoane de pe lista de așteptare.
  • Pe 16 iulie 2021 se va încheia perioada de plată, urmând ca abonamentele să fie distribuite până pe data de 12 august 2021.
  • Puteți contacta direct echipa Eventim la adresa de mail [email protected] sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Informații despre ediția din 2021

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.  Programul ediției a 25-a a Festivalului Internațional George Enescu poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

Va fi o ediție care să readucă în viața tuturor bucuria sărbătorii.  Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artiști și orchestre internaționale – 40, incluzând aici și patru simfonii. Va fi în egală măsură o ediție jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediție.  

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.