„De ce plec/ de ce rămân?” pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-ce-plec-de-ce-raman-pe-scena-teatrului-national-marin-sorescu/

Pe 22, 23, 24 şi 25 ianuarie, de la ora 21:00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, spectacolul-instalaţie „De ce plec/ de ce rămân?” va avea patru reprezentaţii, unde îi veţi vedea performând pe actorii-voluntari care în urmă cu trei luni au răspuns afirmativ provocării.

Un articol de Liliana Matei|23 ianuarie 2019

„De ce plec/ de ce rămân?” reprezintă cel de-al treilea spectacol din cadrul proiectului de teatru comunitar REACȚIE URBANĂ, după „Unde ne întâlnim? și „Azi sau mâine?”.  Acesta stă sub semnul neconvenționalului, fiind un spectacol-instalație ce vă va plimba prin posibilele răspunsuri și motive ale întrebării, o galerie cu 12 spații  în care exponatele sunt vii.

Conceptul și coordonarea aparțin regizorului Vlad Drăgulescu, iar din echipa sa fac parte asistentele de regie: Irina Gabriela Lungoci,  Alexandra Ștefania Iordache și asistenta de scenografie Anda Gavrilă.

În cele 12 spații îi veți vedea pe: Ana-Maria Bălosu, Alexandru-Ionuț Coderie, Alina Marina Dragomirescu, Diana Predescu (spațiul 0/ Recepție/ Gânduri și Discrepanțe); Alexandra Zavelea, Diana Hutanu (spațiul 1- Jumătate și jumătate); Liliana Andreea Budianu, Alexandra Stefania Iordache (spațiul 2- Acasă); Mihaela Carmen Grigorescu (spațiul 3- Dezlipire); Anica Ciortan, Alexia Pinoșanu (spațiul 4- Porțelan); Cătălin Praja (spațiul 5- Tempo); Rareș Gabriel Vasilca (spațiul 6- Asumare); Robertha Gherlan, Liliana Toană (spațiul 7- Gura lumii); Simona Bogdan (spațiul 8- Menajeria de amintiri); Alexandru-Robert Geicu, Maria Popescu (spațiul 9- Înainte, înapoi); Karyna Florița (spațiul 10- Dă-ți timp); Anda Gavrilă, Irina Gabriela Lungoci (spațiul 11- Deci?).

Momentele au fost surprinse de fotografii proiectului, Cătălin Corneanu și Theofil Mihai Olteanu, iar veștile au fost răspândite de asistentul PR&Media, Gabriela Elisabeta Popescu.

„Reacție urbană” a debutat în toamna anului trecut și a adus în fața publicului două spectacole de teatru comunitar „Unde ne întâlnim?” și „Azi sau mâine?”, la care au participat peste 60 de voluntari, ambele spectacole fiind coordonate de regizorul Laurențiu Tudor.

Intrarea se face pe bază de invitație, iar locurile pentru aceste reprezentații au fost ocupate chiar din primele 24 de ore de când au fost puse la dispoziția publicului.

 

 

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.

21
/06
/23

Duminică seară, 3200 de spectatori au urmărit filmul Asteroid City (r. Wes Anderson, 2023) în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând astfel finalul unei noi ediții spectaculoase a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie)

20
/06
/23

Spectacolul are la bază textul „Exit, Pursued by a Bear“ al scriitoarei americane Lauren Gunderson, unul din cei mai jucați dramaturgi contemporani americani. Piesa este o comedie neagră, iar adaptarea românească, sub regia lui Laurențiu Rusescu, conține și o serie de date referitoare la violența asupra femeilor în familiile din România, adăugând o dimensiune serioasă poveștii, devenind astfel și un manifest împotriva violenței domestice.

20
/06
/23

Pe 21 iunie, Women in Music Romania dă startul unei noi serii de evenimente la Cărturești Modul (strada Acedmiei, nr. 18-29). Seria HerStory, își propune să aducă în prim plan poveștile unor femei de succes din industria muzicală din România. Prima invitată este Olga Juverdeanu - Director General Global Records, în prezent cea mai mare casă de discuri independentă din Europa Centrală și de Est. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

20
/06
/23

Opera Națională București în parteneriat cu Fundația Art Production, cu sprijinul JTI, prezintă vineri, 23 iunie, ora 17:00, pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu spectacolele „jocNjoc” - un performance susținut de coregraful Gigi Căciuleanu și „Altitza” - un spectacol de dans de Gigi Căciuleanu pe muzica de Dan Dediu, prezentat de Baletul Operei Naționale București.

20
/06
/23

Spectacolul „Lumea lui Frank” după textul dramaturgului Alexandru Popa, pus în scenă de Vlad Zamfirescu, la Teatrul Metropolis, propune un joc ușor terifiant, pe de o parte eliberator, care la final te așază față în față cu propria realitate, cu propriile întrebări despre realitate, despre adevărul lumii tale.

19
/06
/23

Vineri, 23 iunie 2023, stagiunea de concerte de la Sala Radio se încheie cu un eveniment special: trei dintre ansamblurile instituției - ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, CORUL ACADEMIC RADIO (pregătit de dirijorul CIPRIAN ȚUȚU) și CORUL DE COPII RADIO (pregătit de RĂZVAN RĂDOS) - vor interpreta Simfonia nr. 3 în re minor de MAHLER, cea mai lungă simfonie din repertoriul clasic.