De Niro și Al Pacino, reuniți de Academia de la Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-niro-si-al-pacino-reuniti-de-academia-de-la-hollywood/

Actorii Robert De Niro şi Al Pacino se vor reuni pentru o proiecţie specială a filmului ‘Heat’ (1995) pe care Academia de la Hollywood o va organiza la 7 septembrie la Teatrul Samuel Goldwyn din Beverly Hills

Un articol de Petre Ivan|25 august 2016

De Niro si Pacino, cuplul antagonic din „Heat”, vor lua parte după vizionarea filmului alături de regizorul peliculei, Michael Mann, la un colocviu moderat de cineastul britanic Christopher Nolan.

„Heat”, filmul care spune povestea duelului implacabil dintre un hoț profesionist (De Niro) și un detectiv din poliția Los Angeles (Pacino), a avut ca provocare reunirea celor doi carismatici actori de la Hollywood.

De Niro si Pacino mai jucaseră împreună în clasicul „The Godfather: Part II’” (1974),  fără însă a avea vreo scenă împreună. Pacino l-a jucat pe Michael Corleone, în timp ce De Niro era tatăl acestuia, Vito Corleone, în scenele narative sau realizate prin ”flashback”.

În ultimul timp s-a speculat că „The Irishman”, un nou film despre mafie, aflat pe agenda lui Martin Scorsese, i-ar putea aduce din nou împreună pe marele ecran pe cei doi mari actori.

Foto: De Niro si Al Pacino – cinemagia

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.