De Zilele Bucureştiului: Spectacole de teatru şi târguri ale meşteşugarilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/de-zilele-bucurestiului-spectacole-de-teatru-si-targuri-ale-mestesugarilor/

Peste 20 de trupe din şapte ţări vor susţine spectacole, de joi până duminică, de Zilele Bucureştiului, manifestare organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB.   Conform comunicatului Primăriei Municipiului Bucureşti, trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania, România) vor susţine spectacole de teatru de stradă în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul […]

Un articol de |13 septembrie 2012

Peste 20 de trupe din şapte ţări vor susţine spectacole, de joi până duminică, de Zilele Bucureştiului, manifestare organizată de Primăria Capitalei prin ArCuB.

 

Conform comunicatului Primăriei Municipiului Bucureşti, trupe din şapte ţări (Franţa, Olanda, Spania, Elveţia, Belgia, Germania, România) vor susţine spectacole de teatru de stradă în Piaţa Constituţiei, Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Piaţa 21 decembrie 1989 (Fântâna de la Universitatea de Arhitectură), Piaţa Unirii, Centrul Istoric şi pe toate bulevardele centrale cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

„În perioada 13-16 septembrie, Bucureştiul aniversează 553 de ani de la atestarea documentară şi se transformă într-o uriaşă scenă de spectacole unde actorii, cântăreţii, saltimbancii, fanfarele şi meşteşugarii ocupă pieţele şi bulevardele Capitalei”, relevă comunicatul.

Totodată, Primăria Capitalei, prin CreArT, doreşte să reconstituie atmosfera Bucureştiului de altădată în Parcul Herăstrău unde, în intervalul 14-16 septembrie, va avea loc un târg al meşteşugarilor dar şi parada târgoveţilor, unde participă zeci de artişti costumaţi în comercianţii de altădată ca vânzători de ziare, flaşnetari, lustragii, negustori şi meşteri ambulanţi.

În aceste zile, parcul Herăstrău va fi gazda pentru ansambluri folclorice, fanfare, comunităţi şi minorităţi naţionale, muzica Bucureştiului de altădată dar şi statui vivante şi animatori pe catalige.

Publicul se va putea bucura de plimbări cu trăsurile, de tradiţionala bătaie cu flori, Bucureştiul devenind astfel, timp de patru zile Capitala Spectacolelor.

Piaţa Constituţiei va găzdui, pe tot parcursul lunii septembrie, o serie de evenimente de excepţie, de care se vor putea bucura toţi bucureştenii şi nu numai. Astfel, pe 22 septembrie, începând cu ora 20,30, va urca pe scenă inegalabilul Leonard Cohen şi o zi mai târziu, pe 23 septembrie, tot în Piaţa Constituţiei, pentru prima dată în România, va veni şi fenomenul muzicii opera pop, cvartetul il Divo.

În septembrie va avea loc şi Parada Elevilor Bucureşteni, care se va reuni pe 29 septembrie. La eveniment sunt aşteptaţi peste 20.000 de elevi ce vor defila din faţa Sălii Palatului pe Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunile Unite, Bulevardul Libertăţii până în Piaţa Constituţiei, care este de altfel destinaţia finală a paradei, unde va avea loc un concert susţinut de Alex Velea, Smiley şi Dj Sava feat Adela Popescu.

 

Sursa: Agerpres

 

 

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.