Dem Rădulescu, arbitrat de Stela Popescu (profil), Vasilica Tastaman și Cristina Stamate. Fotografie din anul 1982
https://www.ziarulmetropolis.ro/dem-radulescu-arbitrat-de-stela-popescu-profil-vasilica-tastaman-si-cristina-stamate-fotografie-din-anul-1982/

Prin 1982, pe vremea când fotbalul românesc reprezenta cu adevărat ceva la nivel european, stadionul “Ceahlăul” din Piatra Neamţ a găzduit un show cu marii artişti ai României.

Un articol de Petre Ivan|31 martie 2018

Artiștii mari însemnau: Dem Rădulescu și Jean Constantin, Puiu Călinescu și Ştefan Bănică (senior), Stela Popescu și Alexandru Arşinel, Vasilica Tastaman și Cristina Stamate, Radu Zaharescu și George Mihăiţă…

Publicul iubitor de fotbal, teatru și film a luat atunci cu asalt arena “Ceahlăul”, a cărei capacitate nu depăşea 10.000 de locuri, căci,  înaintea recitalului actorilor, pe gazon a fost programată o partidă de fotbal între jucătorii divizionarei B Ceahlăul şi îndrăgiții actori. Arbitrii meciului au fost… centralul Stela Popescu și tușierii  Vasilica Tastaman & Rodica Stamate.

Foto: Dem Rădulescu, Stela Popescu (profil), Vasilica Tastaman și Cristina Stamate –  Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.