Deschiderea stagiunii 2018-2019 la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/deschiderea-stagiunii-2018-2019-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic anunţă începutul unei noi stagiuni în care publicul bucureştean va putea aplauda spectacole selecţionate în cele mai importante festivaluri naţionale, dar şi regizori şi premiere de excepţie. Tot în această toamnă va fi inaugurat un spaţiu nou, care va purta numele „Sala Studio”.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2018

Primul spectacol va avea loc în data de 22 septembrie, ora 19:00, „Viața și moartea lui Richard 2″ de William Shakespare, regia și versiunea scenică Radu Iacoban.

Spectacolul face parte din selecția acestui an a Festivalului Teen-Fest și este programat să se joace în Sala Atelier a Teatrului Mic (Str. Constantin Mille 16) pe data de 4 octombrie, ora 19:00.

Viața și moartea lui Richard 2

Duminică, 23 septembrie, ora 19:00, pe scena Teatrului Mic va putea fi urmărit „…ESCU” de Tudor Mușatescu, regia și versiunea scenică Doru Ana, un spectacol care îi are cap de afiș pe Ovidiu Niculescu, Dan Condurache, Adriana Șchiopu și Doru Ana.

Pe 20 septembrie, ora 17:30, spectacolul va fi prezentat pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila.

Programul Teatrului Mic

Două reprezentații „KARAMAZOVII” la sfârșitul lunii septembrie – Jucat în această vară pe scena sibiană, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), spectacolul regizat de Nona Ciobanu, „Karamazovii” se va juca pe 29 și 30 septembrie, ora 18:30.

„ȚINUTUL DIN MIEZUL VERII” în FNT 2018 – În ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru (FNT), Teatrul Mic a fost selectat cu spectacolul regizat de Vlad Massaci, „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts; decor, costume și light design Iuliana Vîlsan și muzică originală semnată de Bibi Vongehr.

…ESCU

Următoarea premieră programată pentru Sala Atelier este spectacolul „Vassa” de Maxim Gorki, versiunea scenică și direcția de scenă Gelu Colceag, decor Diana Cupșa, costume Ioana Pashca, un spectacol care o are pe Dana Dembinski în rol principal.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Teatrului Mic, pe Bilet.ro și la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16).

Program Casa de Bilete:

Luni – închis

Marți – închis (cu excepția zilelor în care sunt programate spectacole)

Miercuri – Duminică – 11:00-19:00

Foto: Teatrul Mic – facebook

16
/07
/15

De la idee până la un scenariu terminat e cale lungă, apoi urmează încă un drum, de la prima variantă până la cea finală. Atelierul de scenaristică „Play” te însoțește de la idee până la primul draft, în 24 de întâlniri, timp de 3 luni. Antrenorii sunt regizorul și scenaristul Igor Cobileanski, împreună cu scriitoarea și scenarista Cecilia Ștefănescu.

16
/07
/15

Joia viitoare (23 iulie 2015) începe cea de a şasea ediţie de PADINA FEST, eveniment creat pentru iubitorii de muzică şi de activităţi sportive montane. În timpul zilei vor avea loc evenimente sportive şi activităţi recreaţionale - Maratonul Bucegilor, căţărări pe stâncă, rapel sau tiroliene, ateliere de aventură, iar serile vor fi dedicate în exclusivitate concertelor.

16
/07
/15

TVR prezintă concertul Filarmonicii din Viena de la Palatul Schönbrunn, dirijat pentru a doua oară de Zubin Mehta. Evenimentul este difuzat în două părţi, pe 18 iulie, de la ora 22.45, respectiv 25 iulie, de la 23.15, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

16
/07
/15

Se spune că au existat mulți dirijori legendari, dar un singur Herbert von Karajan. Probabil cel mai bine vândut artist de muzică clasică al tuturor timpurilor, Karajan s-a născut în Salzburg, în Austria, pe 5 aprilie, 1908, și a murit pe 16 iulie, 1989, în orașul în care a venit pe lume. Discurile lui s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare.

16
/07
/15

Trupa Byron concertează vineri, 17 iulie, de la ora 20.00, în Parcul Al.I.Cuza, la Foișorul de lemn. Evenimentul face parte din programul celei de-a X-a ediții a Stagiunii muzicale estivale, organizată de Primăria Sectorului 3. Intrarea publicului este liberă, iar accesul se face din strada Baba Novac, intersecție cu strada Câmpia Libertății.

15
/07
/15

Cine nu-şi aminteşte savurosul dialog dintre Toma Caragiu, în rolul actorului Caratase, şi Marin Moraru, în rolul valetului Vasile, din filmul ACTORUL ŞI SĂLBATICII inspirat din viaţa renumitului comediant interbelic Constantin Tănase? Marii actori români - Toma Caragiu, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Ştefan Mihăilescu Bărila, Gheorghe Dinică, Sebastian Papaiani, Catrinel Dumitrescu şi mulţi, mulţi alţii - şi replicile lor celebre din vechile filme româneşti, se pot vede, la sfârşitul acestei săptămâni (17 – 19 iulie), la Giurgiu.

15
/07
/15

„Povestirile lui Salamov reprezintă o lectură esenţială pentru acei cititori interesaţi de experienţa Gulagului; ele vin din familia prozei lui Soljenitin, cu stilul şi filosofia ei izbitoare.” (The Telegraph). Editura Polirom a publicat de curând cel de-al doilea volum al uneia dintre cele mai tulburatoare capodopere ale secolului XX: Povestiri din Kolima, de Varlam Salamov.

15
/07
/15

A mai rămas doar o săptămână până la debutul primului festival timişorean dedicat filmului european, care va aduce 5 zile de proiecţii şi evenimente speciale la Grădina de vară „Capitol”, Casa Artelor, AMBASADA, şi în proaspăt renovatul cinematograf din comuna Gottlob. Din 22 iulie, Ceau, Cinema ! (Festival de buzunar) va oferi cinefililor timişorenilor nu numai ocazia de a vedea filme premiate şi noi descoperiri cinematografice, ci şi de a întâlni câţiva dintre oamenii aflaţi în culisele platourilor de filmare.

15
/07
/15

Anul acesta, în perioada 1-9 august, actori și personalități culturale recunoscute la nivel național și internațional, actori în devenire, liceeni pasionați de teatru, jurnaliști, bloggeri, medici, ingineri etc. își anulează orice alt plan și vin în Alexandria, la Festivalul Ideo Ideis.