Descoperă România cu Peter Hurley. Pur și simplu…
https://www.ziarulmetropolis.ro/descopera-romania-cu-peter-hurley-pur-si-simplu/

Irlandez. Unul dintre cei mai autentici şi buni români pe care îi ştiu. Când vorbeşte despre România („E o ţară aşa de bogată, nici nu vă daţi seama!”) te face să te (re) îndrăgosteşti şi tu de ea cu pasiune, cu acel realism care ştie că, uneori, obstacolele sunt mari şi entuziasmul e greu pus la încercare, dar care totodată vede şi simte cât Bine, Frumos, Adevăr şi Frumuseţe e aici.

Un articol de Cristina Enescu Aky|4 aprilie 2017

A bătut la pas, pe vreme de iarnă, „Drumul Crucilor”, de la Săpânța cea care a pus laolaltă moartea și veselia, până la Muzeul Satului din București, bazându-se pentru adăpost și hrană doar pe legendara omenie a românilor. Apoi a pus acest drum prin sufletul adânc al țării într-o carte care, vă dau în scris, o să vă bucure inima. An de an, de 7 încoace, pune multe cărămizi (muncă, efort, bani, timp, nădejde, încredere, și mai ales tare multă dragoste) la temelia Festivalului Drumul Lung spre Cimitirul Vesel din Maramureș.

Am fost acolo anul acesta, și vă urez binecuvântarea să ajungeți acolo sau măcar să vă hrăniți gândurile și sufletul cu lucrurile frumoase pe care le face Petru al lu’ Hurley în, cu și pentru tradițiile și cultura populară adevărate din acest miez de Românie frumoasa, Maramureșul. Despre acest drum de poveste (reală), festivalul din Maramureș și multe alte lucruri profund frumoase din și cu România vă invităm să aflați în documentarul realizat de Agerpress în vara acestui an – cu subtitrări în engleză, că-i prea fain să ținem doar pentru noi.

Un documentar realizat de AGERPRES, autor: Camelia Moise, editor: Marilena Gheorghiță, editor online: Gabriela Badea). Subtitrare in limba engleză.



28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".

28
/01
/15

Actorul american Sean Penn va primi premiul César pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a 40-a ediţii de acordare a prestigioaselor trofee franţuzeşti dedicate cinematografiei, care se va desfăşura pe 20 februarie, la Paris.

26
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Un lucru e cert, iar „American Sniper”/„Lunetistul american” nu face decât să-l reconfirme: lui Clint Eastwood îi plac drapelul american, luptele şi, mai presus de orice, armele.

25
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Our Sunhi”, penultimul film al prolificului regizor sud-coreean Hong Sang-soo, un răsfățat al marilor festivaluri, a fost premiat în 2013 la Locarno pentru regie și a fost inclus recent de revista franceză Cahiers du Cinema în topul pe 2014.

23
/01
/15

Pasionaţii de jazz sunt aşteptaţi, sâmbătă, de la ora 18.00, la cinematograful Elvira Popescu din Bucureşti, la un eveniment dedicat muzicii, care va debuta cu filmul "Hasretim", de Marc Sinan, care a primit premiul UNESCO în 2011, şi va continua cu un concert al trupei norvegiene Helge Lein Trio.

23
/01
/15

Unul dintre cele mai discutate titluri în competiția Oscarurilor din acest an este Whiplash, drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în bateristul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară. Filmul intră în cinematografele din România pe 6 februarie.

23
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Cu „Boyhood”, probabil cel mai de succes film al său, Richard Linklater readuce cinematograful la origine, reafirmându-i capacitatea unică de a înregistra scurgerea timpului. Este un film despre fiecare din noi, despre vârstele prin care trecem fără a le conştientiza până la capăt.