Design urban dedicat Capitalei, la București Mall
https://www.ziarulmetropolis.ro/design-urban-dedicat-capitalei-la-bucuresti-mall/

Bucureşti Mall prezintă expoziţia Instalart/ Obiect/ 004, ce reuneşte şase proiecte de design destinate mediului urban, realizate de cunoscuţi designeri şi arhitecţi români. Expoziţia, lansată în cadrul unui vernisaj pe 21 iulie, rămâne la Bucureşti Mall până pe 9 august, când se va muta în Plaza România, pentru alte 3 saptamani.

Un articol de Petre Ivan|25 iulie 2016

Instalațiile expuse au fost propuse pentru PIDU CENTRAL BUCUREȘTI, proiect agreat de Primăria Capitalei.

Cele șase proiecte vor propune un obiect, o instalație, un concept care ar putea să completeze Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) agreat de Primăria Capitalei și care are ca direcţie majoră crearea unui centru al Bucureştiului competitiv la nivel naţional şi internaţional.

Mai exact, presupune stabilirea unui traseu de două ore care reunește spații publice comunitare cu activități bine definite, integrate într-un sistem la nivelul întregului oraș.

Proiectul este ghidat de arhitectul Mario Kuibuș, în cadrul inițiativei sale numite TUB.

Astfel, designerii care expun în cadrul expoziției de la București Mall sunt:

Corvin Cristian – Restituție susținut de București Mall
Dorin Ștefan – Omagiu lui Andrei Cadere susținut de Plaza România
Robert Marin – Bucur susținut de Stella Artois
Mihai Popescu – Portobello Stradale susținut de Brikston
Ștefan Barutcieff – Museum Line susținut de Kerrock
Mădălin Gheorghe – The ExFormation Panel susținut de Biutiful

Design urban

Din toamnă, expoziția va putea fi văzută și în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Foto: Design urban – facebook

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.

26
/10
/21

De astăzi, platforma www.muzeulabandonului.ro este activă. Se deschide, astfel, aleea către Muzeul Abandonului. Muzeu-forum digital și participativ. În această etapă a proiectului veți putea explora exteriorul clădirii muzeului și câteva dintre facilitățile proiectului. Interiorul și expozițiile muzeului vor fi disponibile în curând, alături de zeci de povești despre abandon, speranță, contorsionări și reveniri spectaculoase ale sufletului.

16
/10
/21

Răzbunare, dragoste și disperare, toate topite într-o singură flacără mistuitoare. Arii celebre, coruri tulburătoare, conflicte dramatice de neuitat, toate vă așteaptă în premiera spectacolului Norma de Bellini ce le va aduce pe scena Operei Naţionale Bucureşti între 21 şi 24 octombrie pe celebrele Elena Moşuc – Norma şi Ruxandra Donose – Adalgisa, alături de care va evolua tenorul Daniel Magdal – Pollione.

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.