„Despre dragoste și alte bazaconii”, la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-dragoste-si-alte-bazaconii-la-teatrul-masca/

Teatrul Masca vă invită sâmbătă, 13 noiembrie, ora 19.00 la premiera spectacolului „Despre dragoste şi alte bazaconii“, un spectacol vesel care te înveseleşte.

Un articol de Liliana Matei|10 noiembrie 2021

Mihai Mălaimare propune o poveste de dragoste din anii ’70, atunci când pe buzele tuturor se afla celebrul îndemn de la Woodstock: Faceți dragoste, nu război!

Jucându-se cu câteva personaje al căror nume trimite la commedia, regizorul creează o lume plină de culoare. Un Capitano tânăr, frumos și voinic și care în sfârșit este iubit de o fată frumoasă? O Colombina în rochie elegantă și admirată de toată lumea? O Fiorilla care dansează rock’nʼ roll, își alege bărbatul după glasul inimii ei și nu se sfiește să bată din picior pentru asta?

Comic, fete frumoase, actori care se mișcă bine și cântă cu poftă pe o partitură compusă special pentru acest spectacol, toate acestea și multe alte surprize în cea mai recentă producție marca Masca.

„Este o comedie în care uneori le spunem de la obraz, fără jenă și fără milă! Am făcut un spectacol în care faptele se rostogolesc fără oprire, fără răgaz, în care nu te lăsăm să simți că stai cu masca pe față, un spectacol despre noi, despre dragoste, despre tot ceea ce pune stăpânire pe inimile noastre când iubim și cărora noi le-am spus… bazaconii”, a explicat Mihai Mălaimare.

Participarea la spectacol se va face conform normelor legale aflate în vigoare (mai multe informații pe www.masca.ro). Bilete pe myStage.ro și la Casa de Bilete a teatrului.

Teatrul Masca, teatru de gest, pantomimă și expresie corporală, este o instituție publică de cultură, aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.