Despre prietenie. Despre schimbări și destin. SINGULARITY – de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-prietenie-despre-asteptari-si-onestitate-despre-schimbari-si-destin-singularity-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

Astăzi, 24 martie şi luni, 27 martie, Teatrul Mic şi Teatrul de Artă Bucureşti prezintă spectacolul SINGULARITY după Cornel Mihai Ungureanu, în regia Marianei Cămărăşan. Spectacolul are la bază un text nominalizat la premiul Cea mai bună piesă a anului 2011, în programul UNITER desfăşurat sub egida Casei Regale a României.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2017

Dacă premiera din 27 martie este prilejuită de Ziua Mondială a Teatrului, reprezentația din 24 martie marchează o dată istorică: ziua în care se comemorează 18 ani de la lansarea celei mai ample operațiuni militare a NATO asupra Serbiei,  soldată cu zeci de mii de victime în rândul populației civile.

Bombardarea unui tren civil internațional este punctul de plecare al spectacolului SINGULARITY.

Timpul piesei reprezintă contextul-pretext al spectacolului, iar personajele ne oferă imaginea unor oameni în care ne putem regăsi cu uşurinţă. SINGULARITY este o poveste despre ecoul războiului purtat departe şi care naște utopii (personajele visează o ţară fără graniţe, ca o soluţie de avarie). Dar este, mai ales, o poveste despre oameni: despre frumuseţea întâlnirilor, singurătate, candoare, tristeţe şi visuri, despre locul pe care şi-l caută fiecare în lume și în propria viață, dar şi despre lucrurile pe care le purtăm în noi. SINGULARITY vorbeşte despre nevoia de iubire, despre ratare și împlinire. Lumea în care trăim este tot mai cosmopolită. Nici războiul, și nici iubirea nu au graniţe, iar efectele lor se simt la mii de kilometri. Viaţa de zi cu zi conține trecutul, fiecare om e de fapt un punct de convergenţă a tot ceea ce s-a întâmplat înaintea lui. – Mariana Cămărășan

SINGULARITY – info

Adaptarea textului și regia sunt semnate de Mariana Cămărășan.

Distribuția: Florina Gleznea, Claudia Prec, Mihaela Popa, Bogdan Talașman, Rareș Andrici

Scenografia: Vladimir Turturică

Light design: Ștefan Vasilescu

Asistenţă regie: Amalia Iorgoiu

Singularity este primul spectacol realizat în coproducție de Teatrul Mic și Teatrul de Artă București.

Premiera din 24 martie, ora 20.15 și 27 martie, ora 19.15, are loc la Teatrul de Artă București din str. Sfântul Ștefan nr. 21.

Singularity_Romulus Boicu6 Singularity_Romulus Boicu7 Singularity_Romulus Boicu9 Singularity_Romulus Boicu11 Singularity_Romulus Boicu17 Singularity_Romulus Boicu20 Singularity_Romulus Boicu21 Singularity_Romulus Boicu22

Foto: SINGULARITY – Romulus Boicu

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.