Despre prietenie. Despre schimbări și destin. SINGULARITY – de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-prietenie-despre-asteptari-si-onestitate-despre-schimbari-si-destin-singularity-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

Astăzi, 24 martie şi luni, 27 martie, Teatrul Mic şi Teatrul de Artă Bucureşti prezintă spectacolul SINGULARITY după Cornel Mihai Ungureanu, în regia Marianei Cămărăşan. Spectacolul are la bază un text nominalizat la premiul Cea mai bună piesă a anului 2011, în programul UNITER desfăşurat sub egida Casei Regale a României.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2017

Dacă premiera din 27 martie este prilejuită de Ziua Mondială a Teatrului, reprezentația din 24 martie marchează o dată istorică: ziua în care se comemorează 18 ani de la lansarea celei mai ample operațiuni militare a NATO asupra Serbiei,  soldată cu zeci de mii de victime în rândul populației civile.

Bombardarea unui tren civil internațional este punctul de plecare al spectacolului SINGULARITY.

Timpul piesei reprezintă contextul-pretext al spectacolului, iar personajele ne oferă imaginea unor oameni în care ne putem regăsi cu uşurinţă. SINGULARITY este o poveste despre ecoul războiului purtat departe şi care naște utopii (personajele visează o ţară fără graniţe, ca o soluţie de avarie). Dar este, mai ales, o poveste despre oameni: despre frumuseţea întâlnirilor, singurătate, candoare, tristeţe şi visuri, despre locul pe care şi-l caută fiecare în lume și în propria viață, dar şi despre lucrurile pe care le purtăm în noi. SINGULARITY vorbeşte despre nevoia de iubire, despre ratare și împlinire. Lumea în care trăim este tot mai cosmopolită. Nici războiul, și nici iubirea nu au graniţe, iar efectele lor se simt la mii de kilometri. Viaţa de zi cu zi conține trecutul, fiecare om e de fapt un punct de convergenţă a tot ceea ce s-a întâmplat înaintea lui. – Mariana Cămărășan

SINGULARITY – info

Adaptarea textului și regia sunt semnate de Mariana Cămărășan.

Distribuția: Florina Gleznea, Claudia Prec, Mihaela Popa, Bogdan Talașman, Rareș Andrici

Scenografia: Vladimir Turturică

Light design: Ștefan Vasilescu

Asistenţă regie: Amalia Iorgoiu

Singularity este primul spectacol realizat în coproducție de Teatrul Mic și Teatrul de Artă București.

Premiera din 24 martie, ora 20.15 și 27 martie, ora 19.15, are loc la Teatrul de Artă București din str. Sfântul Ștefan nr. 21.

Singularity_Romulus Boicu6 Singularity_Romulus Boicu7 Singularity_Romulus Boicu9 Singularity_Romulus Boicu11 Singularity_Romulus Boicu17 Singularity_Romulus Boicu20 Singularity_Romulus Boicu21 Singularity_Romulus Boicu22

Foto: SINGULARITY – Romulus Boicu

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.