Dezbateri și lansări de carte la Kilipirim
https://www.ziarulmetropolis.ro/dezbateri-si-lansari-de-carte-la-kilipirim/

În week-end, în cadrul ediţiei din această primăvară a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri care au ca public-ţintă pe iubitorii de literatură, la lansări de carte dedicate celor interesaţi de cărţile de popularizare.

Un articol de Liliana Matei|20 martie 2014

În week-end, în cadrul ediției din această primăvară a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri care au ca public-țintă pe iubitorii de literatură, la lansări de carte dedicate celor interesați de cărțile de popularizare. Târgul are loc la Galeria Dalles, între 19 și 23 martie (orele 10.00 – 20.00).

Astfel, vineri, 21 martie, începând cu ora 18:30, Editura Litera le invită pe iubitoarele de literatură la un eveniment special dedicat cărţilor de dragoste: „Primăvara lecturilor romantice” – o întâlnire cu cele mai frumoase colecţii de dragoste: Alma – Iubiri de poveste, Cărţi Romantice şi Romantic Suspense. În cadrul evenimentului, se va discuta despre cele mai frumoase poveşti de dragoste care au prins viaţă prin intermediul cărţilor, despre autoare îndrăgite de oamenii din lumea întreagă, dar şi despre motivele care fac aceste cărţi atât de iubite de numeroşi cititori. Fiecare persoană care va participa la întâlnire va primi cartea Magia destinului de Nora Roberts şi revista Libertatea pentru Femei, alături de o surpriză parfumată oferită de Florăria Amazon. În plus, cele mai norocoase participante vor avea şansa să câştige seturi de produse cosmetice.

​Sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 12.00, Editura Polirom și membrele îndrăgitei comunități 121.ro le dau întâlnire iubitorilor de literatură la „Prânzul de lectură”, un eveniment care își propune să aducă în discuție dramele cotidiene ale vieții urbane. Reunit sub tema „Să fie succesul un pact cu diavolul?”, evenimentul are ca punct de plecare romanul Răzbunarea se îmbracă de la Prada de Lauren Weisberger (Polirom, 2014), continuarea cunoscutului bestseller Diavolul se îmbracă de la Prada. La dezbatere vor lua parte fashion designerul Lena Criveanu și Daniela Kammrath, managerul 121.ro.

Tot sâmbătă, 22 martie, de la ora 13.00, Editura Polirom organizează dezbaterea cu tema „Ce înseamnă Literatura de azi?”, un eveniment care readuce în prim-plan volumul Literatura de azi, semnat de criticul literar Daniel Cristea-Enache (Polirom, 2013). La dialog, alături de autorul volumului, vor mai participa scriitoarea Nora Iuga și cunoscuta teoreticiană feministă Mihaela Miroiu.

De la ora 14.00, sâmbătă, 22 martie, Mircea Diaconu va lua parte la Kilipirim la o întâlnire cu cititorii şi la o sesiune de autografe, prilejuite de apariția romanului ,,La noi când vine iarna”, reeditat de curând de Editura Polirom. Un roman cu unchi şi mătuşi, cu bunici şi vecini – unii îngeri protectori, alţii demoni cu chip uman –, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge şi în cele mai întunecate vremuri. Alături de scriitor, la eveniment va participa și criticul Bedros Horasangian.

Și scriitoarea Tatiana Niculescu Bran se va întâlni cu cititorii în cadrul ediției din această primăvară a târgului de carte Kilipirim: sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 15.00. Evenimentul, la care scriitoarea îi va avea alături pe criticul literar Daniel Cristea-Enache și pe antropologul Vintilă Mihăilescu, este prilejuit de apariția romanului Povestea domniței Marina – un volum care este pe cale sa devină un bestseller, asemeni celorlalte cărți semnate de cunoscuta autoare.

Sâmbătă, 22 martie, de la ora 16.00, echipa Bookaholic ne propune o discuție despre literatură și lectură, cu tema „Dependenţa de cărţi se tratează cu cărţi”. Cum ar fi cel mai bine să citim un text sau altul pentru a beneficia pe deplin de tot ceea ce are el de oferit?, Câte modalităţi de lectură există şi care sunt cele mai potrivite pentru a citi ficţiune?, La ce te uiţi când deschizi o carte?, Dar un roman sau un volum de poeme?, Cum vezi dincolo de cuvinte?, Cum simţi un text? – acestea sunt doar câteva dintre întrebările care își vor găsi răspuns la evenimentul organizat în cadrul târgului de carte Kilipirim.

Tot sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 17.00, Editura Univers îi invită pe iubitorii de carte la o discuție pe tema „Plăceri vinovate: cărţi mici şi cărti mari”, un eveniment la care se vor alătura și membrii echipei Hyperliteratura.

„Astrologia, între rădăcinile antice şi utilitatea modernă” – aceasta este tema dezbaterii care va avea loc sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 18.00, la Kilipirim. Evenimentul este organizat de Editura Polirom, cu participarea Mihaelei Dicu, cunoscut astrolog profesionist, autoare a volumelor Astrologie orară şi Numerologie practică, şi Dan Ciubotaru, preşedintele Asociaţiei Astrologilor din România.

Foto: Kilipirim

 

 

02
/02
/20

În cea mai nouă carte a sa, „Suntem dezrădăcinate” (Editura Polirom, 2019), Malala Yousafzai (Premiul Nobel pentru Pace, 2014) aduce laolaltă povești impresionante ale fetelor refugiate din întreaga lume.

28
/01
/20

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unui dialog despre Bucureștiul cărților și al scriitorilor. Cele două autoare ale volumului Dicționar de locuri literare bucureștene, Corina Ciocârlie și Andreea Răsuceanu, și invitații lor, criticii literari Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir și Angelo Mitchievici, vor fi ghizi într-o recartografiere a orașului prin ficțiune.

28
/01
/20

Îndeobște, afacerile premiilor literare din România sunt banale și jalnice reglări de conturi între găști, se desfășoară între oameni care ar intra toți într-o debara sau într-o cabină telefonică. Certuri mari, mize mici.

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.