Dezbateri și lansări de carte la Kilipirim
https://www.ziarulmetropolis.ro/dezbateri-si-lansari-de-carte-la-kilipirim/

În week-end, în cadrul ediţiei din această primăvară a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri care au ca public-ţintă pe iubitorii de literatură, la lansări de carte dedicate celor interesaţi de cărţile de popularizare.

Un articol de Liliana Matei|20 martie 2014

În week-end, în cadrul ediției din această primăvară a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount, organizatorii le propun vizitatorilor o serie de evenimente: de la dezbateri care au ca public-țintă pe iubitorii de literatură, la lansări de carte dedicate celor interesați de cărțile de popularizare. Târgul are loc la Galeria Dalles, între 19 și 23 martie (orele 10.00 – 20.00).

Astfel, vineri, 21 martie, începând cu ora 18:30, Editura Litera le invită pe iubitoarele de literatură la un eveniment special dedicat cărţilor de dragoste: „Primăvara lecturilor romantice” – o întâlnire cu cele mai frumoase colecţii de dragoste: Alma – Iubiri de poveste, Cărţi Romantice şi Romantic Suspense. În cadrul evenimentului, se va discuta despre cele mai frumoase poveşti de dragoste care au prins viaţă prin intermediul cărţilor, despre autoare îndrăgite de oamenii din lumea întreagă, dar şi despre motivele care fac aceste cărţi atât de iubite de numeroşi cititori. Fiecare persoană care va participa la întâlnire va primi cartea Magia destinului de Nora Roberts şi revista Libertatea pentru Femei, alături de o surpriză parfumată oferită de Florăria Amazon. În plus, cele mai norocoase participante vor avea şansa să câştige seturi de produse cosmetice.

​Sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 12.00, Editura Polirom și membrele îndrăgitei comunități 121.ro le dau întâlnire iubitorilor de literatură la „Prânzul de lectură”, un eveniment care își propune să aducă în discuție dramele cotidiene ale vieții urbane. Reunit sub tema „Să fie succesul un pact cu diavolul?”, evenimentul are ca punct de plecare romanul Răzbunarea se îmbracă de la Prada de Lauren Weisberger (Polirom, 2014), continuarea cunoscutului bestseller Diavolul se îmbracă de la Prada. La dezbatere vor lua parte fashion designerul Lena Criveanu și Daniela Kammrath, managerul 121.ro.

Tot sâmbătă, 22 martie, de la ora 13.00, Editura Polirom organizează dezbaterea cu tema „Ce înseamnă Literatura de azi?”, un eveniment care readuce în prim-plan volumul Literatura de azi, semnat de criticul literar Daniel Cristea-Enache (Polirom, 2013). La dialog, alături de autorul volumului, vor mai participa scriitoarea Nora Iuga și cunoscuta teoreticiană feministă Mihaela Miroiu.

De la ora 14.00, sâmbătă, 22 martie, Mircea Diaconu va lua parte la Kilipirim la o întâlnire cu cititorii şi la o sesiune de autografe, prilejuite de apariția romanului ,,La noi când vine iarna”, reeditat de curând de Editura Polirom. Un roman cu unchi şi mătuşi, cu bunici şi vecini – unii îngeri protectori, alţii demoni cu chip uman –, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge şi în cele mai întunecate vremuri. Alături de scriitor, la eveniment va participa și criticul Bedros Horasangian.

Și scriitoarea Tatiana Niculescu Bran se va întâlni cu cititorii în cadrul ediției din această primăvară a târgului de carte Kilipirim: sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 15.00. Evenimentul, la care scriitoarea îi va avea alături pe criticul literar Daniel Cristea-Enache și pe antropologul Vintilă Mihăilescu, este prilejuit de apariția romanului Povestea domniței Marina – un volum care este pe cale sa devină un bestseller, asemeni celorlalte cărți semnate de cunoscuta autoare.

Sâmbătă, 22 martie, de la ora 16.00, echipa Bookaholic ne propune o discuție despre literatură și lectură, cu tema „Dependenţa de cărţi se tratează cu cărţi”. Cum ar fi cel mai bine să citim un text sau altul pentru a beneficia pe deplin de tot ceea ce are el de oferit?, Câte modalităţi de lectură există şi care sunt cele mai potrivite pentru a citi ficţiune?, La ce te uiţi când deschizi o carte?, Dar un roman sau un volum de poeme?, Cum vezi dincolo de cuvinte?, Cum simţi un text? – acestea sunt doar câteva dintre întrebările care își vor găsi răspuns la evenimentul organizat în cadrul târgului de carte Kilipirim.

Tot sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 17.00, Editura Univers îi invită pe iubitorii de carte la o discuție pe tema „Plăceri vinovate: cărţi mici şi cărti mari”, un eveniment la care se vor alătura și membrii echipei Hyperliteratura.

„Astrologia, între rădăcinile antice şi utilitatea modernă” – aceasta este tema dezbaterii care va avea loc sâmbătă, 22 martie, începând cu ora 18.00, la Kilipirim. Evenimentul este organizat de Editura Polirom, cu participarea Mihaelei Dicu, cunoscut astrolog profesionist, autoare a volumelor Astrologie orară şi Numerologie practică, şi Dan Ciubotaru, preşedintele Asociaţiei Astrologilor din România.

Foto: Kilipirim

 

 

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

26
/10
/16

Cea de-a patra ediţie a Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, care a debutat astăzi, 26 octombrie, aduce în faţa publicului, până pe 30 octombrie, profesionişti din domeniul cărţii, atât din ţară cât şi din străinătate. În cele cinci zile de FILIT, la Iaşi vor fi prezenţi scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali.

26
/10
/16

Premiul Femina a fost decernat marți scriitorului francez Marcus Malte pentru romanul „Le garçon”, care face o incursiune la începutul secolului XX prin ochii unui băiat care nu are nume, a anunțat la Paris juriul acestui prestigios premiu literar alcătuit exclusiv din femei. Femina deschide sezonul anual al premiilor literare în Franța, dintre care cel mai prestigios, premiul Goncourt, va fi anunțat la 3 noiembrie.

26
/10
/16

Scriitorul american Paul Beatty a fost desemnat marți seară câștigătorul prestigiosului premiu literar Man Booker, pentru romanul său The Sellout, devenind astfel primul american care primește această înaltă distincție. Câștigătorul Man Booker este recompensat cu 50.000 de lire sterline (61.000 de dolari).

25
/10
/16

Joi, 27 octombrie 2016, de la ora 19.00, iubitorii de carte sunt invitați la Librăria Humanitas de la Cişmigiu la o întâlnire-eveniment cu Ludmila Ulitkaia, una din cele mai importante voci ale literaturii contemporane, prilejuită de lansarea romanului ”Imago”, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei“ la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Gabrielei Russo.

25
/10
/16

Autorul „Cuvintelor potrivite” se naște sub semnul zodiacal al Gemenilor, în 21 mai 1880, la București, ca rod al conviețuirii nelegitime dintre tatăl român, Nicolae Theodorescu, funcționar de bancă și Rozalia Arghesi, de origine germană, venită din Ardeal, menajeră, în casa Theodorescu.

24
/10
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați începând de miercuri, între 26 și 30 octombrie (de la orele 10.00 la 22.00), la ediția de toamnă a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount din România. Evenimentul, la care intrarea va fi liberă, va avea loc la etajul al doilea al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi.

23
/10
/16

Joi, 27 octombrie, de la ora 16.00, la Cărturești Verona, va avea loc lansarea volumului „Commedia dell’ arte. O istorie a spectacolului în imagini”, coordonată de David Esrig, care apare în România în premieră absolută, după 30 de ani de când a fost publicată în Germania unde a avut un succes extraordinar și a intrat în toate bibliografiile de la facultățile de artă.

22
/10
/16

Ediția de toamnă a târgului Kilipirim se va desfășura în perioada 26-30 octombrie, zilnic, între orele 10.00 şi 22.00, la Unirea Shopping Center, etajul 2, Aripa Călăraşi, oferind reduceri substanțiale la standul fiecărei edituri. Intrarea este liberă.

20
/10
/16

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Yale, persoanele care citesc mai mult de 3 ore şi jumătate pe săptămână au un risc mult mai redus de a muri prematur. În plus, există numeroase beneficii ale cititului, printre care stoparea declinului cognitiv și creșterea gradului de inteligenţă.

14
/10
/16

Premiul Nobel pentru Literatură ar trebui să deschidă o discuție îndelung ocolită: are literatura granițe - de ce ar avea? Judecând după furia cu care românii au și de această dată păreri, ai spune că trăim în mijlocul celui mai citit popor european. Să ne relaxăm: nu e chiar așa, ba chiar dimpotrivă.

14
/10
/16

De 43 de ani, Petru Popescu trăieşte şi scrie în Los Angeles. Este romancier, scenarist şi realizator de filme americane. A ales să emigreze în Statele Unite ale Americii în 1974 şi asta după o carieră de success în Romania, multe dintre romanele sale făcând vâlvă la acea vreme. „Prins”, „Dulce ca mierea e glonţul patriei”, „Să creşti într-un an cât alţii într-o zi”, „Sfârşitul bahic”, romane apărute în Anglia şi Suedia, apoi „Copiii Domnului”, toate fiind publicate pâna la plecarea sa din România.

13
/10
/16

Editura Nemira publică în colecția Yorick volumul Commedia dell’ arte. O istorie a spectacolului în imagini, concepută și coordonată de David Esrig. Cartea apare în România în premieră absolută, după 30 de ani de când a fost publicată în Germania unde a avut un succes extraordinar și a intrat în toate bibliografiile de la facultățile de artă.

13
/10
/16

Scriitorul Mircea Cărtărescu scrie pe pagina sa de Facebook că Bob Dylan nu ar fi avut nevoie de acest Nobel pentru Literatură, pentru că, deşi el însuşi l-a tradus în limba româna şi nu contestă faptul că este un poet şi un geniu muzical, crede că acest premiu major pentru literatură ar fi trebuit să fie acordat unui “scriitor adevărat”