Dialog cu Dan Perjovschi & Friends, la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/dialog-cu-dan-perjovschi-friends/

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu prezintă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11.30, în faţa zidului exterior al Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu, o dezbatere publică cu Dan Perjovschi şi Ştefan Tiron.

Un articol de Andrada Văsii|14 iunie 2013

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu prezintă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11.30, în fața zidului exterior al Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu, o dezbatere publică cu Dan Perjovschi și Ștefan Tiron. 

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu propune un proiect unic în practica artistului Dan Perjovschi, dar și în România. „Ziarul Orizontal – Orașe în mișcare“ este o platformă de artă urbană ce face o cronică vie a locuitorilor din oraș prin intervenții site-specific, cu desene de tip comentariu social. Zidul de lângă Teatrul Național din Sibiu devine o colecție nemuzeală ce formează noua poezie urbană.

Un proiect de amploare

Proiectul este demarat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cu ocazia premierei spectacolului „Solitaritate“ de Gianina Cărbunariu și reunește artiști, grafferi și cetățeni obișnuiți într-o dezbatere publică despre societate și politica de azi din România și din lume. Desenele vor fi completate cu intervenții site-specific la Bruxelles și Avignon, în anul 2014. La finalul fiecărui proiect, desenele vor fi reunite într-o publicație, un ziar vertical despre realitățile secoului XXI.

Info:

Un proiect de Dan Perjovschi / Curator: Ștefan Tiron / Asistent: Coate Goale

Proiect realizat în cadrul Programului Cities on stage-Moving cities, finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Cultura.

Foto credit: FITS, Dan Perjovschi (Facebook)

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.