Dictionarul enciclopedic Mihai Eminescu, lansat la Gaudemus
https://www.ziarulmetropolis.ro/dictionarul-enciclopedic-mihai-eminescu-lansat-la-gaudemus/

Dicţionarul enciclopedic Mihai Eminescu, prima sinteză a eminescologiei mondiale, de acad. Mihai Cimpoi, a fost lansat la Târgul Internaţional Gaudemus. În cele 1000 de pagini, lucrarea prezintă personalitatea, biografia, opera şi viaţa lui Eminescu, în operă fiind analizate 340 de poezii eminesciene, prin prisma concepţiei lui acad. Mihai Cimpoi despre poezia modernă, existenţială. Potrivit autorului […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Dicţionarul enciclopedic Mihai Eminescu, prima sinteză a eminescologiei mondiale, de acad. Mihai Cimpoi, a fost lansat la Târgul Internaţional Gaudemus.

În cele 1000 de pagini, lucrarea prezintă personalitatea, biografia, opera şi viaţa lui Eminescu, în operă fiind analizate 340 de poezii eminesciene, prin prisma concepţiei lui acad. Mihai Cimpoi despre poezia modernă, existenţială.

Potrivit autorului dicţionarul include şi noi reprezentări ale operei geniului în filatelie, medalistică, muzică, arta plastică din mai multe ţări.

Lucrarea a fost prezentata în cadrul Forului eminescologilor, desfăşurat în zilele de 3 şi 4 septembrie, la Chişinău, marcând şi cea de-a 70-a aniversare a autorului dicţionarului.

Sursa: Agerpres

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești