Dimineata pierduta, în această seară, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/dimineata-pierduta-in-aceasta-seara-la-tvr-2/

Casa de Producţie TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineaţa pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

Un articol de Petre Ivan|17 noiembrie 2014

Dimineata pierduta a Gabrielei Adameşteanu a primit Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România în 1984. Premiera tv a dramatizării acestui roman a avut loc în 20 februarie 1990, adaptarea şi regia tv fiind semnate de Dan Necşulea.

Piesa de teatru, asemenea romanului, se construieşte în jurul unui personaj-narator, Vica Delcă. Dublul său statut – fostă croitoreasă de lux şi actuală pensionară – îi deschide uşile multor case şi, implicit, ale multelor istorii din spatele acestor uşi.

Poveştile ei prind viaţă în timpul vizitelor matinale pe care i le face Ivonei Scarlat, fiica unei foste cliente, Sophie Ioaniu.

Tamara Buciuceanu, în Dimineaţa pierdută

Tamara Buciuceanu, în Dimineaţa pierdută

Dimineata pierduta – INFO:

Dimineata pierduta de Gabriela Adamesteanu, Teatru TV

Dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume.

Spectacol preluat de la Teatrul Lucia Sturza Bulandra

În distribuție: Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalagă, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mora, Ina Apostol, Răzvan Ionescu, Eugenia Balaure.

Costume: Lia Manţoc

Decoruri: Mihai Mădescu

Adaptarea si regia TV Dan Necșulea

Regia artistica Cătălina Buzoianu

Foto: Dimineata pierduta – TVR

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.