Din 20 iulie puteți accesa on-line TNB-TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-20-iulie-puteti-accesa-on-line-tnb-tv/

Pentru ca spectatorii să nu simtă atât de mult distanţa impusă de împrejurări, Teatrul Naţional ”I.L.Caragiale” din Bucureşti lansează în această lună o nouă provocare: TNB-TV! Aceasta este, din luna iulie, noua denumire a canalului de youtube al teatrului.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2020

Prima transmisie live a TNB-TV va începe luni, 20 iulie, la ora 17.00, cu doar câteva zile înainte de data premierei spectacolului ”Jurnal de România. 1989”, regizat de Carmen Lidia Vidu la TNB. Spectacolul va fi prezentat în premieră, pe 24, 25 și 26 iulie, la Amfiteatru TNB, unul dintre puținele spații teatrale deschise publicului în această perioadă. Aici, se derulează și în acest an programul ”Nopți de vară, sus, pe teatru”, în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național București.

Pe TNB-TV veți putea vedea primele transmisii live on-line din inima Teatrului Național București, materiale video realizate de echipa de comunicare a TNB, cu ajutorul echipei Studioului Media al TNB – care va asigura filmarea și transmisia live a unor materiale video realizate special pentru publicul pasionat de teatru. 

TNB-TV vă va prilejui întâlniri speciale, interviuri cu actori, regizori, scenografi, tehnicieni de spectacol, pe scurt oameni de teatru, în special din echipa Teatrului Național, dar și cu cei care ni se vor alătura pe parcursul proiectelor derulate aici.

TNB-TV on-line este un prim pas către o televiziune on-line dedicată adevăratelor vedete, cum ne place să spunem, în contextul în care termenul ”vedetă” este folosit, parcă, în ultima vreme, prea des și prea fără atenție. 

Primul interviu, cu care TNB-TV va începe seria de transmisii live, luni, 20 iulie, este ocazionat de premiera spectacolului de teatru documentar ”Jurnal de România.1989”, cel mai nou episod dintr-un proiect mai amplu al regizoarei Carmen Lidia Vidu. Vom afla de la artiștii care au participat la realizarea spectacolului, gânduri, speranțe, idei și poate… câteva secrete din timpul lucrului. Transmisia fiind live, veți putea interveni în discuție prin intermediul mesajelor, le veți putea pune întrebări invitaților și veți avea cel puțin o șansă de a afla răspunsurile, pe loc.

Sperăm să fiți alături de noi în număr cât mai mare, pe TNB-TV, canal video la care puteți avea acces în orice moment la adresa: http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti

Canalul Youtube TNB – interfața video on-line a Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București – a găzduit, în perioada martie-iunie 2020, transmisii în sistem de streaming live ale Conferințelor TNB (materiale preînregistrate de-a lungul anilor) și ale câtorva dintre spectacolele fixate pe suport video și păstrate în arhiva teatrului. Spectatorii fideli, mai vechi sau nou abonați ai Youtube Channel TNB (astăzi, în număr de 9150 și nu numai din România) au putut urmări câteva titluri din repertoriul curent: ”Furtuna”, ”Allegro, ma non troppo”, ”Două loturi”, ”Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”,”Luminița, de la capătul tunelului”. Au fost difuzate, însă, și spectacole mai vechi care nu mai pot fi văzute pe scenă, precum ”Năpasta”, ”Ultima oră”, ”Take, Ianke şi Cadîr”, ”Visul unei nopți de vară”.

TNB-TV a apărut la inițiativa compartimentului de comunicare-promovare al TNB, în urma succesului pe care l-au avut, în rândul spectatorilor, aceste transmisii în regim streaming din perioada martie-iunie 2020.

Propunerea a fost făcută în scopul creării unei alternative de program on-line pentru spectatorii interesați de teatru, de scenă, de viața artiștilor și de activitățile artistice care se desfășoară în jurul spectacolelor de teatru. Dorim ca, acest canal de comunicare să rămână dedicat doar vieții teatrale, evitând orice interferențe cu subiectele de altă natură ce populează canalele media. Le propunem, de aceea, viitorilor noștri spectatori, ca în timpul acestor reprize de streaming-live să respectăm cu toții regula jocului, aceea de a evita orice deviere de la această direcție strict culturală.

TNB-TV își dorește să fie o oază de informație curată, în care să putem comunica cu artiștii, pe subiecte strict legate de activitatea lor artistică, de proiectele, visurile și dorințele lor profesionale.

De aceea, sloganul sub care TNB-TV își va desfășura activitatea este:

”Într-o lume prea agitată, artiștii aduc echilibrul”.

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.