Din 29 septembrie, comedia franţuzească „Boeing Boeing” va fi montată şi în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-29-septembrie-comedia-frantuzeasca-boeing-boeing-va-fi-montata-si-in-romania/

Comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti, este unul dintre cele mai produse spectacole franţuzeşti de situaţie din lume, va fi montat din 29 septembrie şi în România, având o distribuţie în care se regăsesc actorii Aurelian Temişan, Monica Davidescu şi Anca Sigartău. În România, comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti,  va avea premiera pe 29 […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti, este unul dintre cele mai produse spectacole franţuzeşti de situaţie din lume, va fi montat din 29 septembrie şi în România, având o distribuţie în care se regăsesc actorii Aurelian Temişan, Monica Davidescu şi Anca Sigartău.

În România, comedia „Boeing Boeing”, de Marc Camoletti,  va avea premiera pe 29 septembrie, la ora 19.00, în Sala Epika din cadrul Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City .

„Boeing Boeing” este una dintre cele mai produse comedii franţuzeşti de situaţie din lume, care se joacă în Europa, SUA (unde a câştigat şi două premii Tony) şi Asia. Fundaţia Levantis, care produce spectacolul în colaborare cu Grand Cinema Digiplex, deţine exclusivitatea pentru reprezentarea acestei piese în România pentru o perioadă de trei ani.

Bernard, personajul principal al piesei „Boeing Boeing”, este un arhitect de succes care este logodit în acelaşi timp cu trei stewardese, fără ca vreuna dintre ele să aibă habar despre celelalte.

Micul său paradis romantic funcţionează la perfecţie: trebuie doar să gestioneze bine calendarul de zboruri şi să beneficieze de ajutorul Bertei, menajera sa morocănoasă, dar fidelă, care este pe post de controlor al traficului aerian romantic. Aşa decolează „Boeing Boeing”, însă vizita neaşteptată a vechiului său prieten Robert, nişte zboruri modificate, turbulenţele climatice şi noile orare de zbor îi poartă pe protagonişti într-un haos nebun şi amuzant, plin de coincidenţe neaşteptate.

Distribuţia cuprinde nume sonore ale scenei din România, fiind dublă pentru personajele Bernard (Aurelian Temişan, Bogdan Stanoevici), Robert (Lucian Ghimişi, Marius Gîlea) şi Berta (Maria Buză, Anca Sigartău). Cele trei stewardese sunt interpretate de Monica Davidescu, Tania Popa şi Alexandra Velniciuc, iar cover-urile lor sunt trei tinere actriţe: Raluca Ghervan, Dana Marineci şi Anca Dinicu.

Traducerea piesei a fost realizată de Irina Margareta Nistor, iar regia este semnată de Şerban Puiu.

Scenografia este semnată de Irina Chirilă, iar de costume s-a ocupat stilista Adina Buzatu.

Biletele au fost puse în vânzare la casele de bilete din cadrul Grand Cinema Digiplex şi online.

„Boeing Boeing” este una dintre cele mai aplaudate comedii de situaţie din lume. În 1960 a avut premiera la Paris, în 1962, la Londra, şi în 1965, la New York, se spune pe site-ul oficial al spectacolului.

A fost ecranizată pentru marele ecran cu Tony Curtis şi Jerry Lewis în rolurile principale, iar în 1991 a intrat în The Guinness Book of Records ca piesa franţuzească de teatru cu cele mai multe puneri în scenă.

Montarea din 2007 de la Londra a fost un adevărat hit, atât în rândul publicului, cât şi al presei, primind şi două nominalizări la Olivier Awards.

Pe de altă parte, montarea de pe Broadway din 2008 a câştigat două premii Tony („cea mai bună adaptare” şi „cel mai bun actor în rol principal”) şi a fost urmată de un turneu nord-american de 45 de săptămâni.

 

Sursa: Mediafax

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.