Din Tokyo până în Doamna Ghica. Dracula Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/din-tokyo-pana-in-doamna-ghica-dracula-film-festival/

Adaptări după autori clasici ai literaturii fantastice, thrillere psihologice şi filme cu demoni în selecţia de scurtmetraje a Dracula Film Festival. Dracula Film Festival, eveniment dedicat filmelor horror, fantastice şi SF, care va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie la Braşov, reuneşte în competiţiile de scurtemetraj 25 de producţii care concurează pentru trofeele Little Dracula şi Vladutz.

Un articol de Petre Ivan|8 octombrie 2017

Printre acestea se regăsesc filme SF (Paradigma, Polonia, 2017), de animație (Liftul, Elveția, 2017), horror-ul pur-sînge cu mult gore (Rosalita, Brazilia, 2017), thrillere extrem de brutale fizic și emoțional (We Are Going Into the Woods, Franța, 2016)și (The Game, Spania, 2017), onirisme din universul Cthulu (Eldritch Code, Suedia, 2017) și capsule compacte de alienare urbană (Fried Barry, Africa de Sud, 2017 și Strays, UK, 2017).

Din selecție nu lipsesc nici comediile negre – la care au marcat bine tinerii regizori româniAndrei Huțuleac (OffStage)  și Tudor Botezatu (Degetul) -, post-apocalipsele cu zombie (Surrounded by Death, Brazilia, 2017), filmele cu exorcism (Faith, Spania, 2017) și adaptările după literatura clasică (Sunken Convent, Danemarca, 2016, după Hans Christian Andersen).Dracula Film Festival

O selecție care contra-balansează elementele 100% fantastice cu  thrillere despre răul pe care oamenii îl fac altor oameni. Fie că pornim de la drame de familie sau de la ucigași plătiți, posibilitățile sunt enorme, iar filmele care le explorează sunt spectaculoase.  Cristi Mărculescu, selecționer al Dracula Film Festival.

Pentru trofeul Vladutz concurează cinci scurtmetraje românești: Off Stage (r. Andrei Huțuleac), Degetul (r. Tudor Botezatu), VampirismuS (r. Massimiliano Nardulli și Gabriele Saffioti), Doamna Ghica (r. Cătălin Mesaru și Cătălin Moise) și Ultimul vis pentru lună (r. Octavian Repede).

Sâmbătă, 21 octombrie, fanii culturii otaku pot participa la evenimentul dedicat, Ziua Alucard (Dracula scris invers). Centrul Cultural Reduta va găzdui o serie de activități specifice: cosplay, boardgaming, paneluri dedicate anime, manga și tendințelor actuale DIY din moda japoneză.

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

Foto: Dracula Film Festival  – facebook

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.