Dineu cu prosti – spectacolul fenomen revine la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/dineu-cu-prosti-spectacolul-fenomen-revine-la-tnb/

Din 12 octombrie 2013, sunteţi aşteptaţi la noua Sală Studio unde se reia comedia de mare succes „Dineu cu proşti“.

Un articol de |9 octombrie 2013

Din 12 octombrie 2013, sunteţi aşteptaţi la noua Sală Studio unde se reia comedia Dineu cu prosti.

Odată cu inaugurarea noii săli Studio, cu premiera Revizorul de N.V.Gogol, spectacolele din repertoriul Sălii Mari, intrată în refacere în vara acestui an, revin pe afiş pe noua scenă.

Primul dintre acestea este Dineu cu prosti de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru.

Vreme de trei stagiuni, comedia autorului francez Francis Veber, supranumit în ţara natală „regele farsei“, pusă în scenă în premieră naţională de Ion Caramitru, a înregistrat un aflux neobişnuit de spectatori, nu doar la sediu, dar şi în turneu, publicul fiind dornic să vadă şi să revadă spectacolul.

Montarea care se joacă cu casa închisă încă de la premieră tratează într-o savuroasă cheie comică tema larg răspândită a prostiei. Spectacolul Dineu cu prosti are priză la public datorită unor atuuri incontestabile: umorul caracterelor şi al situaţiilor, „speculate“, cu rafinament, de o regie inspirată şi de o distribuţie extraordinară, se arată în comunicatul Teatrului Naţional.

O părere diferită

Regizorul Victor Ioan Frunză analizează spectacolul într-un interviu pentru Ziarul Metropolis: „«Dineu cu prosti» este un spectacol banal, care conţine o singură evoluţie remarcabilă, cea a lui Horaţiu Mălăele. Atât! Regizoral, conţine extrem de multe greşeli, surprinzătoare pentru un om de teatru atât de cunoscut, cum este Ion Caramitru. Din punct de vedere artistic, are foarte multe hibe. Se sprijină efectiv în acest monument care e Horaţiu Mălăele şi atâta tot, adică se exercită pe suprafeţe mici cu un actor mare“.

Dineu cu prosti

Ion Caramitru joacă alături de Horațiu Mălăele în spectacolul Dineu cu prosti

Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Costina Ciuciulică, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone şi Tomi Cristin vă aşteaptă la un adevărat festin teatral, în jurul întrebării: „Astă seară de cine facem haz?“

Preţul biletelor variază între 80, 60 şi 20 lei.

În lista spectacolelor de la TNB vor urma: Idolul și Ion Anapoda – miercuri, 16 octombrie și duminică 20 octombrie ora 19.30  ( 50, 40, 20 lei) și  Egoistul – vineri, 18 octombrie ora 19.30 ( 70, 50, 20 lei ).

Foto credit: Augustin Bucur, spectacolul Dineu cu prosti

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivaşcu, propune, la zece ani de la înfiinţare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectaţi de maeştri ai scenei româneşti de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

21
/03
/17

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 și TVR HD, dar și online pe www.premiilegopo.ro și www.cinepub.ro.

20
/03
/17

În această seară (20 martie), de la ora 20:10, pe TVR 2 iubitorii teatrului pot vede în premieră spectacolul „Poker”, de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie. Spectacolul regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004.