DIPLOMA, cea mai mare expoziție a absolvenților de facultăți artistice și vocaționale
https://www.ziarulmetropolis.ro/diploma-cea-mai-mare-expozitie-a-absolventilor-de-facultati-artistice-si-vocationale/

Cea de-a doua ediţie DIPLOMA, cea mai mare expozitie a absolvenţilor de facultăţi artistice şi vocaţionale, va avea loc la Palatul Camerei de Comerţ din Bucureşti. Programul de vizitare este de joi (29 octombrie) până duminică (1 noiembrie), între orele 11 şi 22.

Un articol de Liliana Matei|29 octombrie 2015

Veți putea urmări proiecții de film, spectacole de teatru și o expoziție cu lucrări de arhitectură, peisagistică, urbanism, artă murală, ceramică/sticlă, design, foto-video, grafică, modă, pedagogia artei, pictură și sculptură.

Anul acesta au fost incluse lucrări din peste 20 de discipline creative, venite de la studenții a 12 instituții de învățământ dintre care opt din Bucuresti și patru din Iași, Timișoara, Galați și Oradea.

Analizând peste 170 de lucrări, arhitecții de la UNULAUNU, care semnează designul expoziției, au conturat 12 teme comune grupate după cum urmează: ″Celular″, ″Gena altruistă″, ″The god gene″, ″Revoluții″, ″Membrane″, ″Color gene″, ″Mirror neuron″, ″Eredități″, ″Mutații″, ″Descendenți″, ″Transmițători″ și ″Conectori″.

Traseul expoziției DIPLOMA 2015  va purta vizitatorul printr-o serie de încăperi tematice, în care fiecare din cele 12 teme va fi reprezentată de o colecție de lucrări independent realizate și unic exprimate și reprezentate.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.