DIPLOMA, cea mai mare expoziție a absolvenților de facultăți artistice și vocaționale
https://www.ziarulmetropolis.ro/diploma-cea-mai-mare-expozitie-a-absolventilor-de-facultati-artistice-si-vocationale/

Cea de-a doua ediţie DIPLOMA, cea mai mare expozitie a absolvenţilor de facultăţi artistice şi vocaţionale, va avea loc la Palatul Camerei de Comerţ din Bucureşti. Programul de vizitare este de joi (29 octombrie) până duminică (1 noiembrie), între orele 11 şi 22.

Un articol de Liliana Matei|29 octombrie 2015

Veți putea urmări proiecții de film, spectacole de teatru și o expoziție cu lucrări de arhitectură, peisagistică, urbanism, artă murală, ceramică/sticlă, design, foto-video, grafică, modă, pedagogia artei, pictură și sculptură.

Anul acesta au fost incluse lucrări din peste 20 de discipline creative, venite de la studenții a 12 instituții de învățământ dintre care opt din Bucuresti și patru din Iași, Timișoara, Galați și Oradea.

Analizând peste 170 de lucrări, arhitecții de la UNULAUNU, care semnează designul expoziției, au conturat 12 teme comune grupate după cum urmează: ″Celular″, ″Gena altruistă″, ″The god gene″, ″Revoluții″, ″Membrane″, ″Color gene″, ″Mirror neuron″, ″Eredități″, ″Mutații″, ″Descendenți″, ″Transmițători″ și ″Conectori″.

Traseul expoziției DIPLOMA 2015  va purta vizitatorul printr-o serie de încăperi tematice, în care fiecare din cele 12 teme va fi reprezentată de o colecție de lucrări independent realizate și unic exprimate și reprezentate.

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale. 

15
/03
/22

Tabăra de artă „Pictori de azi la Balcic”, organizată de Asociația ELITE ART club UNESCO, reunește, încă din anul 2003, creațiile artiștilor într-o arhivă de exprimare stilistică, fiecare pictor participant abordând în stilul caracteristic diversitatea de forme și imagini pe care Balcicul o oferă.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

10
/03
/22

Cea de-a doua ediție a festivalului internațional FOTO WIEN, care reunește peste 140 de expoziții și 300 de evenimente cu tema fotografia de artă, va avea loc în perioada 9 - 27 martie 2022, în capitala Austriei. Festivalul face parte din rețeaua European Month of Photography (EMOP) şi prezintă fotografia artistică în muzee, în galerii vieneze, în off-spaces și spații alternative de expoziție şi în institute culturale. Trei proiecte distincte cu participare artistică românească au loc în acest cadru, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

09
/03
/22

Galeria neconvențională Celula de Artă și Carol 53 găzduiesc, între 12 și 2 aprilie, expoziția caritabilă Bombe și oameni. Artiști uniți împotriva războiului / Bombs and Humans. United Artists against War, în care peste 65 de artiști români și ucraineni militează pentru pace, iau atitudine împotriva războiului din Ucraina, împotriva războiului, împotriva tuturor armelor de ucidere și a orgoliului firii omenești care naște războaie. Vernisajul va avea loc sâmbătă, pe 12 martie, de la ora 16:00, în București (B-dul Carol nr. 53).

24
/02
/22

Pe 24 februarie, la ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită la cea dintâi conferință online din acest an, intitulată „Hărți și globuri în pictura olandeză din secolul al XVII-lea”, susținută de dr. Cosmin Ungureanu, istoric de artă, doctor în istoria arhitecturii, expert acreditat în pictură și grafică europeană din secolele XVI-XIX.