„Doctor Strange”, povestea unui nou super-erouMarvel
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctor-strange-povestea-unui-nou-super-eroumarvel/

„Doctor Strange”, filmul produs de Studiourile Marvel, spune povestea fascinantului doctor Stephen Strange şi a întâlnirii lui cu magia, având o distribuţie de top, care îi include pe Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams şi Mads Mikkelsen. În regia lui Scott Derrickson, pelicula spune povestea transformării prin care trece Doctor Strange, un om al raţiunii care se trezeşte într-o lume ocultă, plină de misticism, în care nimic nu este ceea ce pare a fi.

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2016

Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi rulează în cinematografele din toată ţara.

Un doctor spectaculos

În rolul doctorului Strange îl regăsim pe Benedict Cumberbatch, care dă o notă mistică personajului, în timp ce Rachel McAdams dă viaţă doctorului Christine Palmer, colegă şi prietenă cu Strange. Ea e cea care îşi dă seama, odată ce medicina se dovedeşte limitată în restaurarea aptitudinii de a opera a lui Strange, că acesta are nevoie să se redescopere dintr-un alt unghi

Un rol de neratat

În rolul Celei Antice (The Ancient One), un personaj înţelept cu o vârstă seculară, care păzeşte secretele artelor mistice de sute de ani, apare Tilda Swinton, cunoscută pentru rolurile sale excentrice. Echipa de producţie îşi dorea ca actorul/actriţa care dă viaţă personajuluisă aibă calitatea de a părea dintr-o altă sferă. Tilda Swinton a fost prima alegere, iar actriţa a acceptat imediat oferta Marvel.

Să pătrund în universul Marvel este pentru mine ca şi cum aş fi primită într-o familie din care îmi doream să fac parte. În plus, Cea Antică e un personaj incredibil, irezistibil. Iar filmul te introduce într-o lume nouă a magiei şi a dimensiunilor alternative. E despre mintea noastră şi capacitatea noastră de a proiecta realitatea după propriile gânduri. E despre curbarea lucrurilor, dar nu despre distrugerea lor. Iar ceea ce îmi place la nebunie la Marvel este că echipele de producţie caută mereu să experimenteze cu tehnologia. – Tilda Swinton.

Foto: Doctor Strange – Forum Film România

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.