„Doctori de femei“: teatrul TV urcă în audienţe
https://www.ziarulmetropolis.ro/doctori-de-femei-teatrul-tv-urca-in-audiente/

Aproape un milion de telespectatori au văzut miercuri seara la Antena 1 spectacolul „Doctori de femei“, cu Mihai Bendeac în distribuţie. Producţia Teatrului Metropolis din Bucureşti a deschis proiectul Teatru TV

Un articol de Dan Boicea|14 martie 2013

Aproape un milion de telespectatori au văzut miercuri seara la Antena 1 spectacolul „Doctori de femei“, cu Mihai Bendeac în distribuţie. Producţia Teatrului Metropolis din Bucureşti a deschis proiectul Teatru TV.

Experimentul de Teatru TV al lui Mihai Bendeac a prins mai bine la oraşe, scrie Paginademedia.ro. La nivelul întregii ţări, Antena 1, cu Mihai Bendeac, a fost pe locul patru în audienţe. În oraşe, a fost pe locul doi. Difuzarea spectacolului regizat de Emanuel Pârvu s-a intersectat, în intervalul 20.30-22.50 cu Serviciul Român de Comedie şi cu Pariu cu viaţa, de pe Pro TV.

Conform audienţelor obţinute de Paginademedia.ro, la nivel naţional, Bendeac a fost pe locul patru, cu o medie de aproape 950.000 de telespectatori pe minut. A fost depăşit de Pro TV (Serviciul Român de Comedie şi Pariu cu viaţa), Kanal D (Roata Norocului) şi Acasă TV (cu Inimă de ţigan).

Experimentul lui Bendeac a prins mai bine la oraşe, unde a fost pe locul doi, după Pro TV. La Antena 1 s-au uitat aproape 590.000 de orăşeni în fiecare minut, în timp ce la Pro TV erau 745.000 de telespectatori.

Mihai Bendeac: „Cred că era momentul să se-ntâmple treaba asta“

„Doctori de femei“, producţie aflată în repertoriul Teatrului Metropolis din Bucureşti, s-a difuzat la Antena 1 în cadrul proiectului Teatru TV, iniţiat de Mihai Bendeac.

„Îmi amintesc că aveam 16 ani, îi furam mamei recuzita din casă şi fugeam la liceu, să fac teatru. Iar aseară, o piesă în care am jucat eu şi colegii mei a fost văzută de aproape 1.000.000 de oameni din toată ţara asta. Şi asta cred că e important şi pentru mine, şi pentru colegii mei, şi pentru Teatrul Metropolis, şi pentru Teatrul de Comedie, şi pentru teatru, în general“, a declarat actorul Mihai Bendeac, pentru „Ziarul Metropolis“.

Emanuel Pârvu, regizorul spectacolului, spune că nu-şi aduce aminte ca un produs teatral cu o singură difuzare să aibă o asemenea audienţă. „S-au uitat 950.000 de oameni, adică aproape un milion de telespectatori. Teatru TV a mai fost difuzat, dar, nu cu la fel de mare succes, consideră Emanuel Pârvu. „Dacă tu îl dai la 12 noaptea pe TVR Cultural, înseamnă că undeva, în sufletul tău, ţi-e frică să nu se uite lumea. Dacă ai curaj, îl pui la ora 20.00, în prime-time. Şi vezi atunci câtă încredere ai într-un produs. Când pleci într-o cursă, te baţi cu cei mai buni“, a declarat Emanuel Pârvu, pentru „Ziarul Metropolis“.

Sigartau si Bendeac

Mihai Bendeac a mai spus că face televiziune de şase ani, dar n-a primit niciodată atât de multe mesaje, mailuri, telefoane şi semnale din toate părţile. „Contul meu de Facebook a fost blocat toată noaptea de oameni care voiau să-mi spună ceva. Cred că era momentul să se-ntâmple treaba asta. Nu mi-a rămas în cap un singur mesaj, ci a fost o întreagă serie de mesaje, ale unor femei, mai mult, care îmi spuneau că nu au reuşit să-şi culce copiii până la 11 noaptea“, ne-a declarat actorul.

Din distribuţia spectacolului „Doctori de femei“ fac parte: Mihai Bendeac, Adrian Titieni, Anca Sigartău, Emanuel Pârvu, Mariana Dănescu, Andreea Vasile, Vlad Corbeanu, Gabi Costin. Regia este semnată de Emanuel Pârvu, care a făcut şi adaptarea după „Tailleur pour dammes“ de George Feydeau. Spectacolul se află în stagiunea actuală a Teatrului Metropolis.

Miercuri, 20 martie, la Antena 1 va fi difuzată o altă producţie a Teatrului Metropolis, „Pijamale“, cu Mihai Bendeac.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.