Documentar despre van Gogh, pictat în totalitate
https://www.ziarulmetropolis.ro/documentar-despre-van-gogh-pictat-in-totalitate/

În numai câteva zile de la lansare, trailerul viitorului documentar biografic despre van Gogh a înregistrat aproape o jumătate de milion de vizualizări. Agitata existenţă a pictorului olandez Vincent Van Gogh şi opera acestuia prind viaţă într-o peliculă spectaculoasă. „Loving Vincent” va fi primul film realizat în totalitate prin tehnica transformării picturii în ulei în animaţie, asigură autori ineditului proiect.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Realizatorii proiectului „Loving Vincent”au ales 120 dintre creațiile lui Van Gogh, iar aproximativ o sută de artiști le-au refăcut și le-au pus în mișcare cinematografică, în ritm de 12 picturi pe secundă, păstrând nealterat stilul și expresia operelor inițiale.

Scenariul se bazează pe 800 de scrisori ale maestrului post-impresionist — neuitatul autor al unor tablouri cu vaze cu floarea soarelui sau al unor peisaje cu nopți înstelate — care a exercitat o imensă influență asupra artei secolului al XX-lea.

Pelicula este produsă de studiourile Breakthru Films și Trademark Films, sub coordonarea polonezei Dorota Kobiela și a lui Hugh Welchman, câștigător a peste 20 de premii internaționale, inclusiv Oscarul pentru ”Cel mai bun scurtmetraj de animație” în 2008 cu ”Petrică și lupul”.

Deși echipa de artiști lucrează deja un an de zile, studioul din orașul polonez Gdansk tot mai caută artiști care să contribuie la definitivarea proiectului. Data premierei nu a fost menționată încă.

Foto: Vincent van Gogh – facebook

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.