Doi fotografi români au intrat pe lista finală a nominalizărilor Sony World Photography Awards
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-fotografi-romani-au-intrat-pe-lista-finala-a-nominalizarilor-sony-world-photography-awards/

Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de dispariţie, instantanee cu tineri sărbătorindu-şi aniversările sau cu fani heavy-metal din Botswana se numără printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internaţionale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizaţi se numără şi românii Alecsandra Drăgoi şi Hajdu Tamas, scrie marţi publicaţia britanică Daily Mail. […]

Un articol de Andrada Văsii|6 februarie 2013

Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de dispariţie, instantanee cu tineri sărbătorindu-şi aniversările sau cu fani heavy-metal din Botswana se numără printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internaţionale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizaţi se numără şi românii Alecsandra Drăgoi şi Hajdu Tamas, scrie marţi publicaţia britanică Daily Mail.

Lista nominalizaţilor pentru Sony World Photography Awards anunţată marţi a fost realizată în urma analizării a 122.000 de propuneri venite din 170 de ţări – cele mai multe de până acum. Juriul a selecţionat într-un final câteva sute de fotografii, grupate în categorii precum ‘Natură şi viaţă sălbatică’, ‘Arhitectură’, ‘Oameni’, ‘Peisaje’ sau ‘Stil de viaţă’.

Hajdu Tamas se află în competiţie la categoria ‘Fotografii de călătorie’, iar Alecsandra Drăgoi la ‘Portrete’, categoria tineret.

Lista finală oferă o perspectivă unică asupra evenimentelor globale din 2012 prin ochii unora dintre cei mai buni fotografi din lume. Printre temele şi subiectele preferate se numără alegerile istorice din Myanmar, instantanee sofisticate din timpul unor prezentări de modă sau imortalizări dramatice ale unor triburi africane. De asemenea, cele mai bune fotografii s-au remarcat şi din punct de vedere tehnic.

De exemplu, fotografa canadiană Meaghan Ogilvie a ales să nu poarte un echipament de scufundare şi şi-a ţinut în schimb respiraţia pentru a putea face fotografii în timpul unei prezentări de modă subacvatice. Pe de altă parte, Hudson Garcia a folosit un senzor cu laser de mare precizie pentru a imortaliza momentul exact în care o broască braziliană îşi prindea prada.

Catherine Chermayeff, responsabilă de proiecte speciale în cadrul Magnum Photos, care a prezidat juriul, a spus: ‘Cred că noi, cei din juriu, ne-am simţit iniţial copleşiţi. Sunt mulţumită să spun însă că, după trei zile, fiecare grup şi-a prezentat şi şi-a argumentat lista finală’.

Sursa:Agerpres

04
/08
/17

Cea de-a zecea ediție a festivalului de scurt-metraj Filmul de Piatra și-a desemnat câștigătorii. La categoria Ficțiune, marele câștigător a fost comedia Când afară ninge în regia lui Conrad Mihail Mericoffer, care ilustrează eforturile unui tânăr cuplu de-a pune în funcțiune liftul blocului în care locuiesc, împotriva voinței unei șefe de scară zgârcite.

04
/08
/17

“Cred că am devenit, astăzi, persoana care mi-am dorit să fiu. Am învăţat că, indiferent cât de mult suferi, lumea nu se va opri în loc pentru durerea ta. Am învăţat că trebuie să te desparţi de cei dragi prin cuvinte calde. S-ar putea să fie ultima oară când îi vezi… Am învăţat să iubesc ca să pot fi iubită!” - Cezara Dafinescu. Una dintre cele mai îndrăgite doamne ale teatrului românesc împlineşte, astăzi, 69 de ani.

04
/08
/17

Între 22 și 31 august 2017, teatrul independent va fi în sărbătoare. ARCUB - Gabroveni, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, va găzdui ediția aniversară a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate publicului bucureștean spectacole românești, invitate sau în competiție, dar și spectacole din străinătate.

04
/08
/17

Celebrul coregraf israelian, stabilit în Spania, Sharon Fridman este invitatul special la cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival (7-10 septembrie 2017). Prezent pentru prima oară în România, Fridman va aduce pe scena singurului festival de film de dans experimental din România, spectacolul care l-a consacrat – „Cădere liberă”/„Free Fall”/„Caida Libre”.

03
/08
/17

Asociația Sinaptica anunță începerea taberei de arhitectură din cadrul proiectului cultural 'Palatul Pleșa - Neoclasic și țărani', realizat în parteneriat cu Consiliul Local Obârșia de Câmp, Mehedinți, și Liceul de Artă 'I.Șt. Paulian' din Drobeta Turnu-Severin și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

03
/08
/17

În puțin peste o săptămână va începe a șasea ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină, care va avea loc între 10 și 13 august, la Biertan, județul Sibiu. Pe parcursul celor patru zile, cinefilii vor avea parte de o selecție terifiantă de 13 lungmetraje, 19 scurtmetraje și un cine-concert.

03
/08
/17

La 25 de ani de la infiintare si la peste 250 de filme artistice le lung metraj realizate in aceasta perioda, Castel Film are placerea de a va anunta o premiera in istoria filmului! Serialul de televiziune “Comrade Detective” produs de catre compania Americana A24 (Channing Tatum) pentru platforma Amazon Prime va avea premiera mondiala pe 4 august. Pentru inceput serialul va fi disponibil doar in SUA, Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda.

02
/08
/17

O întâlnire cu un actor este un moment de creaţie în sine. Dacă nu se creează acest sentiment. totul se transformă într-o formă goală de conţinut. Fondul, energia şi în final creaţia sunt etapele unui interviu care se transformă într-o întâlnire, acel gen de întâlnire. Actorul Dani Popescu este un astfel de om şi actor care nu este interesat de PR, în sensul general al cuvântului, ci de poveşti. Poveşti cât mai reale, cât mai fireşti, poveşti adevărate.

02
/08
/17

Joi, 3 august, de la orele 20:00, Teatrul Arte dell’Anima ii așteaptă pe iubitorii de teatru la spectacolul „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, in regia lui Florin Liță, la sediul său din strada Făinari, nr. 17D.

01
/08
/17

Idolul tuturor femeilor în interbelic a plecat din această lume de ziua băieților lui gemeni. Ionel Teodoreanu a fost un mare avocat și orator în epocă. Scriitorul romanelor copilăriei s-a format în cercul „Vieții Românești” și a fost directorul Teatrului Național din Iași.

01
/08
/17

Românul celebru în străinătate care a descoperit Legea Constructală, Membru de Onoare al Academiei Române din 2011, Doctor Honoris Causa a 18 universități din lume este printre primii 100 cei mai citați din inginerie. Profesorul universitar la Duke University, universitatea particulară de elită în SUA, ține prelegeri pe tot globul și a publicat 30 de cărți.