DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/dokstation-singurul-festival-de-filme-documentare-muzicale-din-bucuresti/

Fie că este vorba despre o trupă, un muzician, fie despre un curent muzical sau un experiment, filmele documentare despre muzică şi oamenii care o compun îi invită pe spectatori la o experienţă culturală şi umană specială. Prima ediţie DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din Bucureşti, va avea loc între 23 şi 25 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|8 august 2016

DokStation se adreseaza atât publicului pasionat de film si muzica, cât si comunitatilor cartierelor bucurestene.

In cele trei zile, DokStation va avea un program alcatuit din filme documentare recente, in premiera in România, care descopera povesti despre muzica – povesti din studio, de pe scena si din culise, povesti despre muzici, vorbe si viziuni, povesti ale unor muzicieni cu esecurile si succesele lor.

Proiectiile vor avea loc in câteva cartiere din Bucuresti, in cele doua spatii ale Centrului de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, CreART – Gradina cu filme si Teatrelli (sectorul 1), la Teatrul de Vara “Mihai Eminescu” – Parc Lia Manoliu (sectorul 2), la Expirat Halele Carol (sectorul 5) si in Amfiteatrul Parcul Drumul Taberei (sector 6).

Primele patru titluri din programul DokStation sunt

Gary Numan: Android in LaLa Land (2016), regia Steve Read,

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte

Rob Alexander, un documentar ce-l omagiaza pe naşul muzicii electronice pop,

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte, un omagiu energic si taios editat adus muzicianului Frank Zappa,

Imagine Waking up Tomorrow and all Music has Disappeared (2015), regia Stefan Schwietert, in care fostul solist al formatiei The KLF realizeaza un experiment muzical, incercand sa-si imagineze cum ar fi o lume in care muzica dispare,

si Imagini din vis (2016), regia Sorin Luca, despre talentatul muzician Rodion Rosca, pionier al muzicii electronice din România.

In perioada urmatoare vor fi anuntate si celelalte titluri din program si, totodata, detalii despre concerte, DJ set, sesiuni Q&A cu invitati straini ce vor acompania vizionarile filmelor documentare.

DokStation este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti – Orasul in-vizibil.

Foto: DokStation – dokstation.ro

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.