Don Pasquale vine la Opera din Brasov
https://www.ziarulmetropolis.ro/don-pasquale-vine-la-opera-din-brasov/

O seară specială cu…   DON PASQUALE                                                 Operă de G. DONIZETTI   Dirijor: Dorel Munteanu Regia: Cristian Mihailescu Coregrafia: Nermina Damian   Cea mai populară  operă comică  (alături de „Bărbierul din Sevilla”de Gioacchino Rossini) cântată de zeci de ani, cu acelaşi succes pe cele mai importante scene ale lumii,revine  pe scena Operei Brasov […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

O seară specială

cu…

 

DON PASQUALE

   

                                            Operă de G. DONIZETTI

 

Dirijor: Dorel Munteanu

Regia: Cristian Mihailescu

Coregrafia: Nermina Damian

 

Cea mai populară  operă comică  (alături de „Bărbierul din Sevilla”de Gioacchino Rossini) cântată de zeci de ani, cu acelaşi succes pe cele mai importante scene ale lumii,revine  pe scena Operei Brasov .

Premiera a avut loc la Paris în ianuarie 1843; acţiunea se desfăşoară la Roma, in casa lui Don  Pasquale .

La cei 70 de ani, Don Pasquale îşi doreşte ce nu merită: o tânără angelică să-i fie soţie. Dar ..se ştie: ce este în afara legilor naturii, poate sa devină tragic sau comic.

Supărat ca Ernesto, nepotul său, refuză să se căsătorească cu o văduvă bătrână şi bogată,preferâd-o pe tânăra Norina, hotărăşte să-şi  dezmoşteneasca nepotul iar Norina sa-i devina lui, soţie. Ernesto este insa  vrajit de farmecele Norinei iar dupa o serie de intamplari comice,cei doi tineri,impreuna, il silesc pe batran sa le accepte casatoria.

Muzica şi textul crează o relaxare extraordinară datorită subiectului comic.

Surprizele neaşteptate: bani risipiţi pe toalete luxoase şi mobilă, seri la restaurante… precum si inovaţiile regizorale,o scenografie care răstoarnă uzanţe, aducând pe scenă o statuie ”vie”,o fântână arteziană reală, precum şi arii memorabile,duete inefabile,coruri extraordinare…toate fac din spectacolele Operei Braşov, adevărate evenimente.

 

Aşadar,sâmbătă 23 Februarie 2013:   O  seară specială cu…   „DON PASQUALE „

cu : Marian Reşte (debut), Nicoleta Chirila, Cristina Roşu (debut), Adrian Mărcan, Mihai Irimia, Ramona Mezei(statuia)

                Corul şi Orchestra Operei Braşov

 

 

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.